Valaši naopak testovali nového prozatímního trenéra Jaroslava Mihála, který po domácí prohře s Polankou nahradil Radúze Reka. Ani jedno z mužstev se nehnalo do bezhlavého útočení. Přesto hosté už v první minutě zahrozili, míč ale branku netrefil. Domácí se poprvé ukázali až v desáté minutě, ale se Schreierovou ránou neměl gólman Valachů problém.

Ve 15. minutě se domácí konečně poprvé radovali. Kučera uvolnil Jana Kocúra, který v koncovce nezaváhal. Vedoucí branka domácí celek uklidnila a ten začal ovládat střed hřiště. Ve 22. minutě navíc musel po druhé žluté kartě odejít předčasně pod sprchy hostující kanonýr Klimpar a s Frenštátem to nevypadalo dobře.

„Byla to naprosto zbytečná červená karta a náš výkon to značně poškodilo," okomentoval vyloučení svého svěřence kouč Valachů Jaroslav Mihál. Beskyd se zatáhl na svou polovinu a čekal na rychlé brejky. Po jednom z nich ve 33. minutě fauloval před šestnáctkou Schreier a hosté zahrávali trestný kop.

Špačkovu střelu sice stačil Zifčák ještě vyrazit, ale na dorážku Bartoše neměl nárok.

O poločase proběhlo v kabině domácího celku zemětřesení. „Klukům jsem jasně naznačil, že s jejich výkonem v prvním poločase nejsem vůbec spokojený a myslím si, že tato domluva očividně zabrala a do druhé půle nastoupilo jiné mužstvo," popsal průběh poločasové přestávky domácí kouč Marián Minich.

Pak začala Břidličná předvádět svou kombinační hru a od prvních minut druhé půle sevřela Beskyd na jeho vlastní polovině. Ve 49. minutě založil Schreier pěknou akci přes Patrika Györgyho. Ten poslal míč na osamoceného Kučeru, pro kterého už nebyl problém překonat podruhé brankáře hostů.

Vedoucí branka domácích srazila Valachy do kolen. V 60. minutě byl před šestnáctkou Frenštátu faulován Patrik György. Kučera tvrdou střelou potřetí prostřelil hostujícího brankáře Pešáka. To ale nebylo vše. Než se Valaši stačili vzpamatovat, přišel další úder Břidličné.

Na půlicí čáře vybojoval míč Jan Kocúr. Jeho centr našel hlavu Kučery a kanonýr Břidličné se počtvrté radoval. Frenštát už byl po čtvrté brance odevzdaný. V 75. minutě využil neudržitelný Kučera nedorozumění v obraně Valachů a pátou brankou uzavřel skóre utkání.

„V první půli jsme nehráli vůbec dobře a jednu chvíli jsme se dost trápili. Ve druhém poločase jsme už naprosto jednoznačně svého soupeře přehráli a myslím si, že naše vítězství bylo dnes zasloužené," říkal spokojený domácí kouč Marián Minich a dodal: „Herně jsme sice v pohodě a střelecky se nám daří, ale příští týden zajíždíme do Bohumína a tam to bude úplně jiný zápas, na který se musíme důkladně připravit."

Břidličná - Frenštát pod Radhoštěm 5:1 (1:1)
Branky: 49., 60., 65. a 75. Kučera, 15. Jan Kocúr - 33. Blažek
Břidličné: Zifčák - Kamil Kocúr, Borboryo, Jiřičný, Mensah - Roman György (65. Kladníček), Schreier, Hoffmann, Jan Kocúr (79. Hargaš) - Patrik György (76. Marián Minich mladší), Kučera (86. Janáč). Trenér: Marián Minich starší