Kdo přišel v sobotu na hřiště Břidličné o minutu později, prošvihl první branku v síti domácích. Než se fotbalisté Břidličné stačili na hřišti rozkoukat, využil krnovský Sklenařík zaváhání domácí obrany a poprvé překonal Zifčáka. Břidličná byla rychlou brankou evidentně zaskočena.

Krnovští fotbalisté toho využívali k nebezpečnému ohrožování domácí branky, kde ale naráželi na dobře chytajícího domácího gólmana. Domácí celek se postupně z rychlé inkasované branky otřepal a začal být Krnovu více než rovnocenným soupeřem.

Do první velké příležitosti se dostal domácí Kamil Kocúr, ale Furčaka v brance Krnova se mu překonat nepodařilo. Když už se zdálo, že vyrovnání visí ve vzduchu, přišla obrovská hrubka domácího Jahody, který nacentroval míč přesně do běhu krnovskému Sklenaříkovi a ten nedal Zifčákovi v brance Břidličné sebemenší šanci a zvýšil náskok hostujícího celku na 0:2.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a chvílemi měli více ze hry. Oživení přinesl především střídající Jan Zifčák, který několikrát nebezpečně pronikl do velkého vápna hostů, překonat brankáře Furčáka se mu ale nepodařilo. Rozruch nastal při průniku Kamila Ko-cúra, který byl v šestnáctce Krnova nedovoleně stažen za dres, ale píšťalka hlavního sudího zůstala němá.

V dalším průběhu přišly chvíle takticky velmi dobře hrajícího Krnova, který v rychlém sledu rozhodl utkání dvěma brankami. Nejdříve se do černého trefil Navrátil a posléze i Šimčík. Závěr zápasu se pak již dohrával v poklidu a hosté si z Břidličné po právu odvezli plný bodový zisk, který jim stále dává šanci na postup do divize z druhého místa.

„Nesehráli jsme vůbec špatné utkání. Bohužel střelecky jsme vyšli opět naprázdno a navíc jsme si dvě branky dali sami," zhodnotil zápas domácí kouč Jan Jedlička a dodal: „Ještě štěstí, že naší pronásledovatelé prohráli stejně tak, jako my, takže stále jsme ve hře."

Hostující kouč Antonín Mura měl důvod ke spokojenosti. „Musím kluky pochválit za to, jak k utkání přistoupili. Derby jsou vždycky nevyzpytatelná, ale my jsme hned od první minuty potvrzovali dobrou formu," povídal krnovský trenér a pokračoval: „Sehráli jsme páté utkání bez obdržené branky a dali jsme přes dvacet gólů, takže panuje spokojenost."

V příštím utkání hostí FK Krnov již jistého sestupujícího SK Šenov. Břidličná naopak zajíždí na horkou půdu do Kravař.

TJ Kovohutě Břidličná - FK Krnov 0:4 (0:2)
Branky: 1. a 39. Sklenařík, 66. Navrátil, 81. Šimčík

TJ Kovohutě Břidličná: Ludvík Zifčák - Michal Kocúr, Kurej, Jiřičný, Přecechtěl - Minich (Jan Zifčák), Jan Kocúr (Moják), Kladníček, Kamil Kocúr - Patrik György (Slota), Jahoda. Trenér: Jan Jedlička, asistent: Karel Stefanovský
FK Krnov: Furčák - Daříček, Švrček, Dankovič, Šimčík - Charalambidis, Adam Ondra, Bartoníček, Navrátil - Sklenařík, Krčmařík. Střídali: Hudský, Šmíd, Marek Havlíček, Ostrák, Hrubý. Trenéři: Antonín Mura, Panaiotis Melios