Krnovští si v utkání s chutí zastříleli, a to ještě mnoho dalších příležitostí nevyužili, jako například František Kaštovský, který neproměnil penaltu. „Šance si zase vytváříme. Říkám klukům, aby proti takovému relativně slabšímu soupeři zkoušeli různé zakončení, ale ve stoprocentních šancích, aby nic nevymýšleli a šli přímo do branky. Jde o návyk, pak už je jedno, jaký soupeř proti vám hraje, jestli v kraji, divizi, MSFL, nebo lize. Prázdnou branku musíte trefit vždycky,“ povídal kouč krnovských fotbalistů Antonín Hudský.

Krnováci nakonec vsítili jedenáct branek a žádnou neinkasovali, i když ve druhém poločase se do jejich svatyně postavil útočník Lukáš Krčmařík, protože gólman Taras Furtchak laboruje s drobným zraněním kolene. „Lukáš chytá moc dobře, však jako brankář v žácích začínal. Podle toho taky pochází jeho přezdívka Pogy. Je to podle kreslené postavičky prasátka,“ usmál se Hudský a doplnil: „Byl trochu při těle, tak ho ze začátku šoupli do branky. A teď je z něho vynikající ofenzivní hráč, ale chytat pořád umí.“

Před startem divize čekají na Krnovské ještě tři přípravná střetnutí se silnými protivníky. Dva z nich hrají krajský přebor a jeden také divizi. „Příští týden už to bude těžší, přijede Háj. Po nich si zahrajeme s ambiciózním Hradcem nad Moravicí a nakonec s béčkem Opavy,“ představil Hudský soupeře.

Krnovský trenér se vyjádřil i ke stávajícímu kádru a případným posilám. Vrátil se nám po zranění Jirka Bačovský a už odehrál poločas. Ještě trochu pokulhává, ale mělo by to být dobré. Jedinou novou posilou je Martin Sabó. Jinak máme kádr v podstatě pohromadě. Jsem rád, že zůstal jak Krčmařík, tak Kaštovský,“ vykládal Antonín Hudský a pokračoval: „Neposílí nás brankář Mirek Petr, kvůli nějakým rodinným problémům. Taky Marcel Cudrák nejspíš zůstane v Opavě.“

Z kuloárů prosákla informace, že by Krnovu ještě na jaře vypomohl i opavský Roman Švrček. „Lhal bych, kdybych řekl, že jsme s Opavou o Romanovi nemluvili, ale pro něj je priorita prosadit se do kádru SFC, takže jeho návrat do Krnova není zas až tak žhavý,“ potvrdil trenér FK Krnov.

FK Krnov - Město Albrechtice 11:0

Branky Krnova: Sabó 3, Krčmařík 2, Bačovský 2, Mitura, Bartoníček, Kaštovský, Šimčík

Krnov: 1. poločas: Furtchak Dvořák, Zelník, Daříček, Kozák Sabó, Hudský, Bartoníček, Mitura Kaštovský, Krčmařík

2. poločas: Krčmařík Biskup, Zelník, Daříček, Mitura Šimčík, Hudský, Dvořák, Kaštovský Vavrečka, Bačovský, Trenér: Antonín Hudský.