Fotbalisté Krnova stále bojují o zachování divize. Ve středečním dohrávaném kole zvítězili v Opavě a v sobotu cestovali na půdu lídra soutěže, do Petřkovic.

Kouči Ladislavu Bártkovi se do sestavy vrátil klíčový muž Šustr. Krnov od počátku ukazoval, že se chce rvát až do konce soutěže. Ten tam byl tým, který dostal výprask od Petrovic 0:5.

„Pořádně jsme se na Petřkovice připravili. Už páteční trénink byl dobrý. Všichni chtěli hrát. Ani jsem klukům nic moc neříkal, jen jsem po nich chtěl, ať hrají fotbal, který umí, hrají v bloku a moc to neotevírají," říkal krnovský trenér.

Ten měl před duelem dilema, koho postavit do základu. „Ivan zahrál v Opavě moc dobře, ale potřeboval jsem i silnou lavičku, proto nehrál od začátku. Zato Ondrovi se poslední zápasy moc nedaří. Ale věřil jsem mu a on mě nezklamal," popisoval Bártek.

Petřkovice jako by zápas podcenily. Po půlhodině jim frknul do brejku Cudrák a v šestnáctce byl zastaven nešetrným skluzem, penalta. Tu v pohodě proměnil Šimčík.

„Ten bek málem Marcela přelomil. Nejdříve se všichni dohadovali, jestli už bylo ve vápně, ale když jsme se dívali po utkání na video, bylo to jasné," podotkl Ladislav Bártek. O pět minut později přišel druhý zásah Krnova. Šimčík odcentroval a na zadní tyči uklidil Bartoníček míč do sítě. „To byl krásný gól, akce jako z cukru," pochvaloval si lodivod Krnova.

Po přestávce šel z hřiště zraněný Líbař, toho nahradil Ivan a na místo stopera se posunul Šustr. Krnov byl stále lepším týmem. „Domácí se vlastně k ničemu nedostali, měli tam jen dvě hlavičky vedle. Ale musím říct, že skvělý byl náš gólman Jaška. Hraje výborně nohama, takže spoustu situací vyřešil dřív, než by se soupeř dostal do šance," uváděl dále Bártek.

V šedesáté páté minutě vyhrál Bartoníček v souboji míč, posunul jej na Mituru a ten ho uklidil do branky potřetí. Tři minuty před koncem se dočkal střídající Košárek. Toho našel Patrik Kundrátek a mladý útočník bodlem propálil brankáře.

„Měli jsme i další šance. Každopádně takový výkon a vítězství jsem nečekal, klobouk dolů před kluky. Nechci být moc euforický, pořád jsou před námi dvě těžká utkání doma. Což by ale mohla být naše výhoda. Ve hře je šest bodů a my je potřebujeme. Mužstvo hrálo v tomhle zápase opravdu dobře, nikdo to neodchodil, bylo tam vidět veliké nasazení a vůle po vítězství. Kluci prostě pochopili, o co jde," hodnotil Ladislav Bártek.

FC Odra Petřkovice - FK Krnov 0:4 (0:2)
Branky: 30. Šimčík (penalta), 35. Bartoníček, 65. Mitura, 87. Košárek
Krnov: Jaška - Patrik Kundrátek, Líbař (46. Ivan), Daříček, Šimčík - Šustr - Ondra, Bartoníček (89. Hrubý), Lukáš Kundrátek, Cudrák - Mitura (75. Košárek). Trenér: Ladislav Bártek. Diváci: 211