Bohumín je tradičním účastníkem soutěže a mnoho mužstev tam nejezdí rádo. „Měli jsme z toho zápasu respekt. Bohumín je nepříjemný protivník, navíc tam pro hosty vždycky panuje nepříjemné prostředí," uvedl kouč Krnova Petr Hrdlička. Přesto začali Krnovští velice dobře, aktivně napadali a domácí měli s jejich stylem hry viditelné problémy.

Hosté útočili a Bohumínští sázeli na pevnou defenzivu. „Bylo to takové bojovné utkání. Domácí se dobře bránili. Navíc terén byl hodně mokrý, podmáčený, což jim vyhovovalo. Hodně našich akcí zastavovali skluzy. Museli jsme podstupovat dost tvrdé souboje," popisoval ráz střetnutí Petr Hrdlička.

Krnovští se ale dostali i do zakončení. Už během prvních pětadvaceti minut si vytvořili pět výborných příležitostí. „Bohužel jsme z toho vytěžili jedinou branku," posteskl si hostující trenér. „Ve dvaadvacáté minutě zahrávali Krnováci rohový kop. V pokutovém území Bohumína vznikl závar, míč se dostal k Romanovi Švrčkovi a ten ho napálil do sítě, 0:1.

Hosté chtěli jít po první půli do kabin s vedením, ale to se jim bohužel nepovedlo. Ve třicáté šesté minutě bylo vyrovnáno. „Zbytečně jsme ztratili míč uprostřed hřiště. Přišel centr do vápna a po teči jednoho z domácích se dostal balon do naší branky," vykreslil situaci krnovský lodivod.

Po přestávce se obraz hry přece jen nepatrně změnil. „Ten vyrovnávací gól je trochu nakopl. Zase se začínalo odznova, takže neměli co ztratit," povídal Petr Hrdlička a pokračoval: „Nebyla to zas nějaká úžasná podívaná, spíše se bojovalo. Jeden souboj střídal druhý," dodával kouč.

Jak čas postupoval, bylo jasné, že kdo vstřelí branku, získá všechny body. Hosté si příležitosti vytvořili, ale tu největší gólovku měli domácí. Jenže krnovský brankář Taras Furčák vytáhl bravurní zákrok a svůj tým podržel. Také proto si Krnovští odvážejí z Bohumína bod.

„Nebudu zastírat, že jsme chtěli v Bohumíně vyhrát. Byl to vyrovnaný zápas, jen šancí jsme měli trochu víc, ale neproměnili jsme je," začal své hodnocení trenér Petr Hrdlička a pokračoval: „Nakonec jsme mohli i o ten bod přijít, ale musím pochválit Tarase Furčáka v brance. Bohumín byl těžký soupeř, takže nakonec bod bereme."

Krnovskému kouči však přibyly další vrásky a starosti. „Zranil se nám Martin Bánovec. Má nakopnuté lýtko, tak snad to nebude tak vážné. Horší to je s Markem Havlíčkem, při sprintu si buď natáhl, nebo dokonce natrhl zadní stehenní sval. Více se dozvíme v týdnu, až navštíví lékaře," uzavřel ne příliš optimisticky Hrdlička

FK Bohumín – FK Krnov 1:1 (1:1)
Branka Krnova: 22. Švrček
FK Krnov: Furčák – Dvořák (56. Mitura), Prčík, Švrček, Dankovič – Šimčík, Bartoníček, Bánovec (46. Uherek), Adam Ondra (60. Šmíd) – Sklenařík, Havlíček (81. Hudský). Trenér: Petr Hrdlička