Úvod patřil domácímu výběru, zejména pak největší letní posile Martinu Sabóovi. Krajní záložník se blýskl povedeným sólem, které korunoval gólem. Nedlouho poté si velkou šanci vytvořil i Frenštát. Pokus jednoho z hráčů hostů ovšem skončil pouze na břevně.

Zhruba čtvrthodinu před koncem mohl rozhodnout Jakub Hrubý. Z pěti metrů se snažil balon nasměrovat do sítě, ovšem frenštátský brankář Horák byl proti a vytáhl neskutečný reflexivní zákrok. Závěr patřil hostům, za které na zadní tyči vyrovnával Radim Špaček.

„Remíza je pro nás smolná, protože jsme inkasovali až v samém závěru, ale na druhou stranu i zasloužená. Frenštát nehrál vůbec špatně a myslím si, že se letos bude pohybovat v jiných patrech tabulky, než tomu bylo v minulé sezoně, kdy bojoval o záchranu,“ uvedl předseda, sekretář a vedoucí krnovského áčka Marek Koraba.

„V osmaosmdesáté minutě jsme při standardce udělali taktickou chybu a soupeř z brejku vyrovnal. Trochu mě trápí naše kondice, na té musíme v nadcházejících týdnech zapracovat. Z pohledu diváka ale asi spravedlivá remíza,“ doplnil kouč Krnova Ladislav Bártek.

Martin Sabó: Je to pro mě naprosto ideální volba

Obnovená soutěžní premiéra v krnovském dresu a gól proti Frenštátu pod Radhoštěm už po deseti minutách hry. Takovým způsobem se uvedl osmadvacetiletý krajní záložník Martin Sabó, kterého klub ulovil v letní pauze.

Jeho trefa ovšem na vítězství nakonec nestačila. Krnov už další gól nepřidal, naopak inkasoval v samém závěru a oba soupeři si po remíze 1:1 body rozdělili.

Martine, budou ještě dlouho mrzet ztracené dva body z prvního utkání nové sezony krajského přeboru?

Z mého pohledu to je smolná remíza. V prvním poločase jsme soupeře od prvních minut zatlačili na jeho polovinu. Vstřelili jsme gól a byly tam dvě nebo tři další šance, které by se daly označit jako stoprocentní. Bohužel jsme je neproměnili.

Nedlouho před koncem naopak při naší standardce trefíme zeď a Frenštát nám dá branku z brejku. Měli jsme vyhrát.

Při svém přesném zásahu jste se blýskl povedeným průnikem. Zkuste ho popsat.

Šli jsme do útoku zhruba z poloviny hřiště. Dostal jsem balon ze středu do běhu a postupoval směrem k brance. Míč jsem pak poslal podél gólmana do sítě.

Jak se vlastně domluvil váš přesun do Krnova? V klubu nejste poprvé, že?

V Krnově jsem v minulosti působil už dvakrát. Poprvé jsem se tam přesouval po dorostu ve Slezském FC, naposledy jsem tam hrál před sedmi nebo osmi lety. Vyzkoušel jsem si zde divizi a pak i krajský přebor. Potřetí jsem se do Krnova dostal z Kravař, za které jsem nastupoval v minulé sezoně. Před nimi byly cíle jasné – postoupit z I.A třídy.

To se nám ale nakonec nepodařilo a já chtěl hrát vyšší soutěž, proto jsem se rozhodl pro Krnov, který o mě měl zájem. Jdu do známého prostředí. Znám tam spoustu hráčů, činovníků a také vedení klubu. Krnov je navíc kousek od Opavy a nedaleko tam mám i chatu. Pro mě to je naprosto ideální volba.

Nepošilhávaly po vás i kluby odjinud?

Byly tam asi tři nebo čtyři nabídky, převážně z krajského přeboru, a jedna také z divize. Řešil jsem i možný odchod do Rakouska, ale nakonec jsem to odmítl a šel do Krnova.

Kravaře jsou ambiciózním klubem. Proč se vlastně nezdařil návrat do krajského přeboru?

Bylo to velké zklamání, ale stálo to tam na třech zkušenějších hráčích – Martinu Hanusovi, Jirkovi Barcalovi a mně. Kádr byl doplněn kluky z dorostu, kteří se s mužským fotbalem teprve seznamovali. Věřím, že kdybychom měli další dva nebo tři zkušené fotbalisty, určitě bychom postoupili.

Proti Frenštátu vás trenér Ladislav Bártek postavil na levý kraj záložní formace. Třeba v Kravařích jsme vás ale vídali i na kraji obrany. Která pozice vám sedí nejvíce?

Převážně nastupuji jako krajní záložník. Je mi celkem jedno, jestli to je na pravé, nebo levé straně. Nejlépe se cítím v záloze, ale pokud by vypadl někdo z krajních beků, neměl bych problém nastoupit i na tomto postu.