Krnovští se od počátku snažili o kombinaci, ale mokrý trávník jim přihrávky znesnadňoval. To hosté hráli jednoduše a dostávali se na dostřel krnovské branky. Po čtvrthodině si dokonce vytvořili stoprocentní gólovku. Míč propadl na malé vápno, dvě rány naštěstí zblokovali domácí beci, třetí dorážku zlikvidoval gólman Kovalík. Hned za dvě minuty šel hráč Velkých Karlovic Podešva na Kovalíka sám, ale brankář špičkou kopačky situaci zachránil.

Až po půlhodině se konečně dostal k něčemu kloudnému i Krnov. Daříček utekl po křídle, ale jeho centr do šestnáctky soupeře nenašel adresáta. Ke konci první půle měli Krnováci dva náznaky gólových příležitostí. Nejprve dostal Šimčík po narážečce míč do běhu, postupoval sám na brankáře, ale zapomněl míč za sebou. Předal balon Bartoníčkovi, ale jeho ránu zkrotili obránci.

Pak vykopl Kovalík přesně na Navrátila, ten mohl postupovat sám, ale na mokré ploše špatně zpracoval míč.

V krnovské kabině musela být pořádná bouře, protože domácí nastoupili na hřiště hodně aktivně. Ve čtyřicáté deváté minutě zazdil neuvěřitelnou šanci Krčmařík. Bartoníček poslal dopředu Navrátila. Ten našel přesným centrem na malém vápně přesně hlavu Krčmaříka. Krnovský záložník hlavičkoval do prázdné branky, ale velkokarlovický gólman Sváček úžasně zasáhl.

Po hodině aktivita Krnova opadla a soupeř hru postupně vyrovnal. Krnov srážely hlavně nepřesné přihrávky, ze kterých hosté těžili pro své protiútoky. V šedesáté osmé minutě spasila Krnov standardní situace. Před vápnem byl faulován Bartoníček. Míč si postavil Roman Švrček, levačkou obstřelil zeď a trefil přesně k tyči, 1:0.

Jenže za dvě minuty mohlo být vyrovnáno. Dlouhý míč propadl za obranu Krnova, hostující Mynarčík obstřelil Kovalíka a trefil tyč. K odraženému míči se dostali dříve hosté, ale domácí gólman jim obětavým zákrokem šanci sebral. V závěru velké Karlovice ještě obléhaly branku Krnova, ale domácí se i za cenu dalekých odkopů ubránili.

„Dneska nám hra moc nešla. Prvních třicet minut byl soupeř lepší. Říkal jsem už před zápasem, byť jsou Velké Karlovice poslední, hrají dobrý fotbal. My jsme nepodrželi balon a nebyli schopní nic kloudného vytvořit. Po přestávce se naše hra zvedla, měli jsme šance, ale řešili jsme je zbrkle.

Naštěstí pak asi nebyl pánbůh chvíli doma a my jsme ze standardky dali vítězný gól. O to je pro mě to vítězství cennější, i když se nedařilo, vydřeli jsme to," hodnotil utkání domácí trenér Antonín Mura.

Krnov – Velké Karlovice 1:0 (0:0)
Branka: 68. Švrček
Krnov: Kovalík – Kužel, Daříček, Švrček, Šimčík – Navrátil (81. Ostrák), Šustr, Bartoníček, Adam Ondra, Krčmařík (89. Krčmařík) – Havlíček (63. Hudský). Trenéři: Antonín Mura, Panaiotis Melios. Diváci: 496

Antonín Mura: Nemáme středního útočníka, který by vpředu podržel míč

Fotbalisté Krnova vybojovali nad posledním celkem divize, Velkými Karlovicemi, hubené vítězství 1:0. Jediný gól zaznamenal z trestného kopu Roman Švrček. Kouč Antonín Mura nebyl s herním projevem svého týmu spokojený. Zvláště první poločas, kdy Krnováci ztráceli míče a v situacích byli vždy o krok později, se mu vůbec nelíbil. Ocenil však bojovnost svých svěřenců, že i když jim to v utkání nešlo, vydřeli tři body.

Velké Karlovice jsou poslední, ale jednoduché utkání to nebylo. Hodně ubojované, že?

Bylo to ubojované, ale to patří k fotbalu. A jiné to nebude ani v dalších zápasech. Velké Karlovice jsou sice poslední, ale není to špatný tým. Divize je hodně vyrovnaná a ať hrajete s někým ze špice nebo zespodu, tak je to těžké utkání.

Podle papírových předpokladů jste je měli přejet. Ale v první půli jste byli horší než soupeř.

Začali jsme hrát až patnáct minut před koncem prvního poločasu. Opakovalo se utkání z Frýdlantu. Tam jsme v první půli taky hráli špatně, po přestávce jsme nastoupili a už to bylo lepší.

Nepovedlo se vám vstřelit branku ze hry, i když šance byly.

Myslím, že ke konci při nás trochu stál pánbůh, kdy se povedlo Romanovi Švrčkovi proměnit standardku. A hlavně jsme to jednogólové vedení ubránili, i když soupeř tam měl nějaké závary, šance, nastřelil i tyčku.

Co se stalo, že se tým na začátku utkání nemohl dostat do tempa?

Těžko říct. Ale soupeř byl kvalitní, má v sestavě rychlé fotbalisty. Jsou to takoví horalové, silní, tvrdí v soubojích, jdou si za svým cílem. Makají stejně v první i poslední minutě.

Co vám dělalo největší problém?

Naším největším problémem je, že nemáme středního útočníka, který podrží balón a pak ho rozdá. A další utkání nebudou jiná. Nemáme klasického útočníka. Vždyť my za celé zápasy nekopeme trestný kop. Teď to byla výjimka a dali jsme z toho gól.

Velké Karlovice disponují hodně vysokými stopery a vaši hráči se snažili nakopávat vysoké míče. To asi nebylo úplně ideální.

Chvíli jsme to tam opravdu cpali vrchem, ale oni nám to sbírali. Ale byly tam i narážečky po zemi. Ale těm vysokým míčům se ve fotbale neubráníte, někdy to ti kluci bezmyšlenkovitě nakopnou.

I když druhá polovina byla z vaší strany lepší, přesto jste ztráceli spousty balónů. Čím to bylo?

Je to pravda, bylo tam opravdu hodně zbytečných ztrát. To jsou všechno nepřesnosti, nepodržíme míč ve středu hřiště. Ale to nebylo jenom ve druhém poločase, ale i v prvním, bylo to vidět. U odražených balónů jsme byli později než soupeř a v tom je problém.

Je to zbrklost nebo nervozita při řešení situací?

Zbrklost taky. Nedovedu si to vysvětlit. Takoví hráči, které máme, špílmachři, by to tam měli podržet. A celou první půlku byl soupeř lepší na balónu.

Je to hubené vítězství, ale tři body. To berete, ne?

To víte, že beru. Přesně tohle jsou ty zápasy, které potřebujete vyhrát. Nehrálo se dobře, ale tři body se urvaly.

Ve středu přijede Opava. Jaký to bude soupeř?

Silný. O dost silnější než Velké Karlovice. Počítám, že tam budou mít čtyři, pět hráčů z áčka, možná o to víc budeme bojovat.

Říkal jste, že nemáte středního útočníka, hledáte na tento post nějakou posilu?

Ne, určitě nehledáme. Budeme hrát s tím, co máme k dispozici.

Už se nějak vyřešila otázka druhého brankáře? Robert Kovalík stále figuruje na soupisce jako jediný.

Jeden brankář tady na zkoušce v týdnu byl, zatím se ale nerozhodlo. Tak uvidíme. Nerad bych se dočkal toho, že do branky bude muset nastoupit hráč.