Nepříjemné starosti hostující výběr musel řešit už před zápasem. Brankář Jakub Řeháček si totiž vykloubil prst a mez tři tyče se musela postavit krnovská dvojka Martin Hradil.

A míč poprvé lovil ze sítě už během sedmé minuty, kdy Krnov zachyboval, balon se přesunul právě až ke Koplovi, jenž se dokázal prosadit. Zanedlouho sice postupoval sám na brankáře Martin Sabó, ale tutovku neproměnil.

Později tak přišel trest. Krnovští stopeři si mezi sebou posouvali míč, jednomu z nich ale zůstal pod nohami, šenovský Maleňák ho vypíchl a zařídil druhou branku svého výběru. Třetí krutá rána pro hosty přišla v nastavení první půle.

„Zahrávali jsme útočnou standardku, v šestnáctce Šenova jsme ale ztratili balon. Soupeř se vrhl do rychlého brejku a skóroval. Škoda, bylo to v našem největším tlaku,“ uvedl sportovní manažer krnovského klubu a asistent áčka dospělých Gustav Santarius mladší.

Autorem druhého gólu byl Jarmil Kopel. Tentýž hráč zařídil i poslední gólový počin utkání. Deset minut před koncem Šenovští vyšachovali hostující obranu a na konci byla krásná a hlavně přesná střela na zadní tyč.

Obrovské šance měl i Krnov, ale Martin Sabó s Markem Havlíčkem své nájezdy na gólmana nezužitkovali. Síť pak nerozvlnila ani střela Ondřeje Bartoníčka.

„Jedním slovem to byla katastrofa. Vepředu jsme se neuměli prosadit, přičemž šancí bylo dost. Vzadu jsme udělali tři chyby a soupeř trestal,“ dodal ještě Gustav Santarius mladší.

Šenov – Krnov 4:0 (3:0)
Branky: 7., 45+2. a 80. Kopel, 34. Maleňák. Rozhodčí: Vidlička – Ochodek, Svoboda. ŽK: Hanauer, Koďousek, Babič – Bartoníček, Daříček. Diváci: 100.
Krnov: Hradil – Pella, Daříček, Ostrák, Pokorný – Sabó (75. Mrukvia), Bartoníček (73. Moravec), A. Ondra, Burian (70. Tümmler), Hrubý – Havlíček. Trenér: Ladislav Bártek.

Fotbalisté SO Bruntál
Bruntál po dlouhé době prohrál. Padl v Heřmanicích
Břidličná se ve svém posledním zápase neprosadila a do příštího kola se chystají určité změny v sestavě.
Bílovec vyhrál v Břidličné. O vítězství rozhodl Petr Moučka