Po nedávné remíze v Oldřišově získali v neděli další tři body za vítězství nad Pustou Polomí. „Na to, že nám odešlo několik hráčů a někteří jsou zranění, jsem spokojen. Jsem moc rád, že kluci bojujou,“ vzpomenul lodivod krnovského mužstva absenci Heinricha a Gřunděla.

Krnov se po čtyřech kolech vyšvihl do horních pater soutěže krajského přeboru. Se sedmi body bilancuje spolu s dalšími celky na čtvrté až sedmé příčce. O víkendu jej navíc čeká souboj s posledním týmem krajského přeboru Bohuslavicemi. Atraktivní utkání favorita s outsiderem začíná v sobotu od 16:30 hodin na krnovském fotbalovém stadiónu.

Pustá Polom – FK Krnov 1:2 (0:0)

Vzestupné výkony jsou velice slušnou vizitkou svěřenců krnovského kouče Antonína Hudského. „Cestovali jsme do Pusté Polomi s cílem pokusit se bodovat a hlavně podat bojovný výkon,“ řekl kouč Krnova.

Krnovští nastoupili do zápasu s velkou týmovou bojovností a nasazením. Zodpovědnou hrou hosté nedovolili zdatnému soupeři rozvinout jeho nátlakovou hru, kterou v domácím prostředí tradičně předvádí.

Rozhodl Bačovský

Domácí spoléhali na vysoké míče do velkého vápna a důraz. Krnovský tým naopak zdobila zodpovědná a důsledná obrana a rychlý přechod do útoku. Na hřišti se bojovalo o každý metr a vyložených šancí se příliš neurodilo.

„Podávali jsme týmový výkon a do druhé půle jsme vycítili šanci,“ pokračoval krnovský trenér. Vstup do druhé poloviny utkání měli Krnované výborný. Hned dvě minuty po přestávce jim pomohli domácí. Zelníkův centr si dezorientovaný domácí obránce umístil do vlastní branky a dostali hosty do sedla.

Pustá Polom v dalších minutách zatlačila, ale Krnovští odolávali stejnou zbraní jako v první půli: zodpovědnou hrou a velkou bojovností. Ta slavila úspěch a domácí se před brankou hostů nedokázali střelecky prosadit.

Na druhé straně bylo několikrát po rychlých protiútocích Krnova rušno, skóre utkání se neměnilo. Až dvě minuty před koncem vykročili Krnovští za definitivním vítězstvím. Obranou domácích se protáhl hostující Bačovský a pod brankářem poslal míč do sítě Pusté Polomi. Domácí ale bojovali až do samého závěru a v dramatické koncovce se jim podařilo v poslední minutě snížit.

Svěřenci Antonína Hudského ale tlak v závěrečných vteřinách zápasu ustáli a těsné vedení, které jim přináší velmi cenné tři body, uhájili. „Chválím celý tým za velmi dobrý, bojovný výkon a přístup k hodně těžkému utkání. V neděli budeme chtít na toto utkání navázat a doma každopádně porazit Bohuslavice,“ zakončil Antonín Hudský.

Branky: 90. Štýbar – 47. Zelník (vlastní), 88. Bačovský
Krnov: Řeháček, Jan Klement, Zelník, Vaněk, Kozák, Kočenda (72. Mitura), Tomáš Hudský, Ladislav Klement (84. Tabach), Daříček, Bačovský. Trenér: Antonín Hudský