Podzmní letargie krnovských fotbalistů je minulostí. A skončila charakteristicky: další porážkou. Body totiž ztratili už počtvrté v řadě. Další ránu pod pás uštědřil svěřencům trenéra Antonína Hudského albrechtický Baník. Ten v posledním 15. kole soutěže zvítězil na domácím hřišti 2:1 po gólech Miczky a Smékala z prvního poločasu. V 70. minutě minutě pouze snižoval Sabo díky výbornému centru Klementa.

„Porážka to rozhodně zasloužená nebyla. Vždyť domácí dali dvě šťastné branky z nějakých pološancí. Hráčům nemám co vytknout, ale je pravda, že bez gólů se nikam neposuneme,“ litoval Hudský.

Baník Albrechtice – FK Krnov 2:1 (2:0)

Ruku v ruce se špatným závěrem letošní sezony jde i propad tabulkou krajského přeboru. Krnovu patří momentálně až sedmá příčka. A to ještě po vítězství v okresním derby v Bruntále atakoval postupové pozice. Vaz mu ale srazila série kvarteta nevydařených zápasů, v nichž získal pouze jediný bod. Kouč Antonín Hudský opět poslal do zápasu brankáře Heinzskeho, který v závěru podzimu zaskakoval za Toldiho a zraněného Řeháčka. Do zadních řad se pak vrátil Zelník, jenž si po červené kartě z Lískovce odpykával distanc na jedno utkání.

Dva góly z rohu

Hosté v posledním mistrovském vystoupení letošního roku znovu doplatili na marnou koncovku. Jeden z nejméně produktivních týmů soutěže měl šance, ale dostat je mezi tyče, to je pro Krnov těžký oříšek. S produktiviou však vůbec neměli problém domácí. Dva závary v šestnáctce po rohovém kopu skončily dvěma šťastnými góly. Ten první padl již v 23. minutě. Albrechtice zahrávaly roh z levé strany, míč proletěl až na zadní tyč do skrumáže, kde Miczka po laxním odkopu Kozáka dorážel na 1:0.

A druhá branka? Dé-ja vu v 44. minutě. Další roh z levého křídla krnovská obrana odvrátila pouze na nohu Smékala, jehož volej z první se ještě odrazila od Němečkovy hlavy zá záda bezmocného Heinzkeho.

Neproměněné šance

I hosté měli do přestávky šance, zradila je však koncovka. Neprosadil se ani krnovský kanonýr a kapitán Ladislav Klement, jehož střela z přímého kopu skončila pouze na břevně Hekerovy branky. Do nadějné situace se dostával i Bačovský, ale po chytrém ovolnění Mitury, jenž si obešel domácího obránce, se mu zatoulal míč pod nohama.

„První poločas byl hezký, jezdilo se nahorů a dolů. Ale bez gólů vyhrát zkrátka nemůžeme,“ komentoval Antonín Hudský proběh zápasu. „Herně se nám ale dařilo. I proto jsme si v kabině řekli, že nic není ztraceno,“ dodal. Zlomový okamžik nastal v 58. minutě. To když Ladislav Klement opovrhl stoprocentní gólovkou. Krnovský kanonýr sám unikal k domácímu Hekerovi, ale v jasné šanci nedostál svému střeleckému apetitu. Pouze na konečných 1:2 snižoval v 70. minutě Sabo. Krnovskou převahu korunoval gólem poté, co jej za albrechtickou obranu vyslal skvělým obloučkem Ladislav Klement.

To už ale bylo od hostujícího mužstva vše. Domácí chytře kouskovali hru a soupeře nepustili na dostřel ke své šestnáctce. „Soupeř hrál v závěru na čas. Je to obrovská škoda, ale více než tato porážka mě mrzí zbytečný zkrat s Vratimovem,“ vzpomenul Hudský kritické selhání na domácí půdě, kde Krnov během deseti minut ztratil takřka jednoznačné vítězství.

Branky: 23. Miczke, 44. Smékal - 70. Sabo.
Krnov: Heinzke, Tabach, Zelník, Němeček, Kozák, Sabo, Hudský, Daříček, Mitura (Vaněk), Bačovský, Klement.
Trenér: Antonín Hudský.
Albrechtice: Hekera, Čubok, Sikora, Szmek,Vágner, Novák, Smékal, Miczka, Dorozlo, Antoš (Červenka), Stachel (Palowski).
Trenér: Tomáš Červenka.
Krajský přebor.