Od počátku byl k vidění velice aktivní fotbal z obou stran. Po čtvrthodině měli první šanci domácí. Po rohu Mitury se dostal k míči Šustr, ale gólman Bartoš hosty podržel. Jen o minutu později však kapituloval. Mitura opět nacentroval z rohu a Čanecký uklidil míč hlavou do sítě, 1:0.

Poté převzali iniciativu hosté. Nejprvě dvakrát hlavičkoval Eršil. První pokus šel těsně vedle, ten druhý, z pěti metrů, zázračně chytil Jaška. Pak kopala Háj trestný kop. Konvička poslal bombu z třiceti metrů skrz zeď a Jaška opět musel vytáhnout výborný zákrok.

Po půlhodině to byli znovu hosté, kdo byl blízko ke gólu. V malém vápně se ocitl Dao úplně sám, hlavičku poslal k tyči, ale Jaška byl znovu neuvěřitelný. Pokryl i následnou dorážku.

Domácí se sice snažili o protiútoku, ale jejich aktivita končila na hranici velkého vápna. Ještě před poločasem musel odstoupit pro zranění Mitura, což bylo velké oslabení. Ještě v poslední minutě se znovu zaskvěl krnovský gólman, když zkrotil ránu Konvičky.

Druhou půli začali domácí náporem. Špatný výhoz brankáře Háje vystihl Šustr, poslal míč na Hrubého, který uvolnil Starého, jenže ten mířil nad. Hned z následného protiútoku mohli hosté opět vyrovnat. První ránu Jaška vyrazil, pak za něj zaskočil na brankové čáře Šimčík. Jenže i ten pak musel odstoupit se zraněním.

Devět minut před koncem se zdálo být hotovo. Centr do šestnáctky sklepl Starý na střídajícího Houdka, jeho první pokus brankář zblokoval. Jenže krnovský mladík opět získal míč, otočil se kolem beka a skóroval, 2:0. Tímto stavem se domácí uspokojili, jenže Háj byl stále nebezpečný.

V 85. minutě přišel brejk hostí a nepokrytý trupl vymetl šibenici, 2:1. A Krnovští si pak vypili kalich hořkosti až do dna. V poslední minutě spadl v souboji hráč Háje v pokutovém území a byla z toho penalta. Staníček nedal Jaškovi šanci, trefil přesně horní růžek, 2:2.

„Chtěli jsme hrát aktivně a soupěře k ničemu nepustit. Ale 
v prvním poločase měli hosté tři stoprocentní šance, které Jaška chytil. Nám se povedlo i přesto jít do vedení. Dělalo nám problém držení míče na půlce soupeře. 
Z celého druhého poločasu jsme se snad půl hodiny jen bránili," hodnotil utkání Ladislav Bártek a pokračoval:

„Během zápasu se nám ještě zranili někteří hráči, tak tam museli dorostenci, kteří už měli v nohách devadesát minut svého utkání. Klíčové bylo snížení na 2:1, to bylo dost laciné. No a nakonec ten zkrat ve vápně a penalta. A máme zase jen bod."

Krnov – Háj ve Slezsku 2:2 (1:0)
Branky: 16. Čanecký, 81. Houdek – 85. Trupl, 90. Staníček (penalta)
Krnov: Jaška – Mrukvia, Čanecký (69. Tümmler), Daříčk, Šimčík 
(59. Blaschke) – Šimeček (83. Zetek), Šustr, Ondra, Mitura (41. Havlíček) – Hrubý (76. Houdek), Starý. Trenér: Ladislav Bártek

Ladislav Bártek: Jaška odchytal výborný zápas

Fotbalisté Krnova byli blízko druhého vítězství v sezoně. Nad Hájem ve Slezsku vedli na svém hřišti ještě pět minut před koncem 2:0. Jaška v brance opět předváděl vynikající výkon. Jenže domácí povolili soupeři snížit a v poslední minutě mu nabídli penaltu. Tu hosté využili, a tak Krnovští brali zase jen bod. Trenér Ladislav Bártek z toho byl rozčarovaný.

Vedli jste 2:0 a nakonec je z toho jen bod. Asi to nebude úplně veselé hodnocení.

Chtěli jsme hrát aktivně a soupeře k ničemu nepustit, držet ho daleko od naší branky. Ale všichni viděli, že v prvním poločase Radek Jaška chytil tři vyložené šance. Nicméně se nám povedlo jít po čtvrthodině do vedení po rohu a hlavičce Čaneckého. Ale místo toho, abychom se uklidnili, tak jsme byli pořád nervózní.

Zase jste měli stejný problém jako od začátku sezony, spoustu ztracených míčů na půlce soupeře.

To je pro nás opravdu hrozný problém udržet míč na polovině soupeře, to nám dělá velké starosti. Nemáme momentálně na to, abychom hráli většinu času u nich. V Břidličné to bylo jinak, to jsme ve druhém poločase zabrali a stáhli dvougólovou ztrátu, teď proti Háji to bylo naopak. 2:0 jsme vedli a trochu se nám to za tu Břidličnou vrátilo. Ale ta druhá půlka teď byla taková, že jsme se třicet minut jen bránili.

Kde přišel ten klíčový okamžik toho zvratu v utkání?

Byla to branka na 2:1 v té 85. minutě. To bylo úplně nepochopitelné. Balón letěl přes beky, my tam do toho nejdeme a soupeř to trefí z běhu rovnou do šibenice. Už tam předtím byly náznaky, tyčka, několik střel vedle.

A pak přišel hořký konec.

Už jsme si mysleli, že to ukopeme, ale bylo to zase jako v minulých utkáních. Zbytečné auty, propadal nám balón. A pak ten nepochopitelný zkrat ve vápně. Ten hráč ví, že je to vymezené území, jde do souboje nohou, ani nevím, který z beků to přesně byl. Byla z toho penalta v poslední minutě, tak jsme si vypili ten kalich až do dna.

První tři střídání byla vynucená. Co se hráčům stalo?

První šel dolů Mitura po půlhodině. Ten má něco s kolenem, limitovalo ho to. Pak se zranil Šimčík, zase koleno. To vůbec nevíme, jak to s ním bude. To samé Čanecký. Už chtěl jít o půlce dolů. Takže tým je oslabený a navíc se nám rozrůstá marodka. Hráči nejsou vyléčení, tak to tak trochu vaříme z vody.

Výborný výkon opět podal gólman Jaška. Ten má teď opravdu formu, nemyslíte?

Bezkonkurenčně byl opět našim nejlepším hráčem. Spoustu toho pochytal, i stoprocentní šance. Jednou ho zachránila tyčka. Ale byl pozorný. Tenhle výkon ho předurčoval, aby udržel nulu, ale bohužel byl na to sám a ty góly nakonec dostal. Co si budem nalhávat, my jsme chtěli hrát na nulu, to bylo podstatné. Ale my ten míč u nich neudržíme, nejdeme do kombinace.

V Břidličné vám kombinace ve druhé půli šla, proč to nejde doma?

Nevím, těžko říct. Je pravda, že v Břidličné už to trochu vypadalo, ale doma to prostě nejde. Jakub Starý se taky už zlepšil oproti minulému utkání. Když dal Houdek na 2:0, tak už jsme to měli ukopat, ale bohužel.

Velkým problémem je střelba. Pokud jde střela ze střední vzdálenosti, tak míč letí většinou mimo. Co s tím?

Tím se trápíme i na tréninku. Lítá nám to kolem koutů. Sem tam se něco povede, ale je to málo. A v zápase už vůbec ne. I technik typu Adama Ondry má v zápase tři nebo čtyři pokusy a buď trefí hráče nebo to jde mimo. Prostě nevystřelíme. V Břidličné vypálil Šimčík zpoza vápna a padlo to tam. Teď se Houdek platil na soupeře bojovností, otočil se, šel až do důsledku a byl z toho zase gól. Je to i o důraze. A ta střela, to nám tam prostě nechodí.

Bod je určitě ztráta, když se doma vede 2:0.

Doma už se to musí ukopat. Ale je to takový fráze. Po snížení na 2:1 místo abychom byli aktivní, tak zalezeme do šestnáctky a necháme je kombinovat. Místo abychom hráli u nich a získávali rohy, tak oni kopou rohy u nás. Nevím, co se s tím týmem stalo, proč jsme si zase nechali dát po dlouhé přihrávce jednoduchý gól z brejku.

Na hřiště šli ve druhé půli samí dorostenci. Nemohl na ně zapůsobit, že byli pořád pod tlakem, byla nervozita?

Samozřejmě ten dorostenec to má těžké. Oni přišli z nějakých soutěží, někde z Jindřichova a já nevím ještě odkud. Houdek má něco odehráno v Olomouci, ale tohle je mužský fotbal. Možná, že kdyby měli kolem sebe ještě kvalitnější tým. Ale třeba Daříček, Šustr, Adam Ondra to jsou hodně kvalitní hráči.

Ale uvědomme si, že třeba obrana hraje v mladém složení. Navíc dorostenci dopoledne hráli, prohráli 4:1 v Hranicích, a ty mají dobré mužstvo. Všichni ti kluci už měli devadesát minut v nohách. Třeba Tümmler je šikovný, ale musel jít na beka a to není úplně jeho post.

Ale nemyslím si, že by to bylo nějakou nervozitou. Jen jsme se nechali zatlačit až do branky. Přitom Jaška dneska chytal výborný zápas, ale vyhrát se nepodařilo.