Nový trenér týmu působil v Krásných Loučkách v minulosti jako hráč a trenérské zkušenosti sbíral u mládežnických družstev FK Krnov. Trenér Dvořák má se svým týmem jisté záměry a i proto dostává prostor k popovídání.

Tým jste převzal po 8. podzimním kole, jak byste zhodnotil své působení u týmu?

Myslím si, že za tak krátkou dobu nemohu hodnotit mé působení u týmu. Odehráli jsme 6 utkání, z toho 3 na hřištích soupeře. Předem jsem věděl do čeho jdu, neboť tým Krásných Louček mi není cizí. Je tady výborný kolektiv, dobrá parta a hlavně chuť hrát fotbal na úrovni. Naším problémem je proměňování šancí.

Mužstvo přezimuje na 7. místě tabulky, je to pro Vás zklamání nebo jste spokojen?

Myslím, že mužstvo má navíc. Soupeři nás v ničem nepřehrávali, ba právě my jsme působili fotbalovějším dojmem. Ovšem na mužstvu ležela „deka“, kdy jsme nebyli schopni vstřelit ze 4 utkání ani gól a to každou další minutou na hřišti narůstalo v náš neprospěch a špatnou psychiku mužstva. I proto si myslím, že po půli soutěže je sedmé místo přijatelné, ale ne uspokojivé.

Krásné Loučky mají čtvrtý nejnižší počet vstřelených branek, ve 4 zápasech dokonce hráči neskórovali vůbec. Co je příčinou?

Ano střelecká nemohoucnost nás na podzim velice trápila a doufám, že jsme si tuhle část již vybrali a máme ji za sebou. Je těžké vlít hráčům do hlav, aby zachovali klid v koncovce, ale když to nejde, tak to nejde. Ne že bychom se neuměli propracovat ke gólovým situacím, ovšem nám chybělo trochu toho fotbalového štěstí. Vyzkoušeli jsme různé herní varianty, ovšem bez úspěchu. Věřím, že už je to minulost.

Jak byste obecně zhodnotil kvalitu mužstva?

Mužstvo určitě svou kvalitu má. Převažují hráči, kteří prošli všemi mládežnickými kategoriemi a v 1. B třídě nejsou žádnými nováčky, někteří hráli daleko vyšší soutěže, takže jejich zkušenosti jsou na místě. Někteří z hráčů stále mají na vyšší soutěže, ale především kvůli výborné partě a touze společně dosáhnout úspěchu zůstávají u nás. V zimní přípravě se pokusím do mužstva zapracovat některé hráče z B týmu, případně tým vhodně doplnit.

Jaký máte názor na fungování mužstva, atmosféru v kabině?

Atmosféra jak na tréninku, tak před utkáním je prosáklá hecováním v dobrém slova smyslu. Mužstvo funguje bez větších potíží a zádrhelů, neboť na každém postu máme k dispozici náhradu, čímž se navzájem doplňujeme a vycházíme si vstříc.

Jaký máte plán pro zimní přípravu?

Zimní období je tradičně pro hráče nepopulární. Je to o nabírání kondice pro jarní část soutěže, z čehož pak mužstvo žije nejen celé jaro. Já říkám jednu věc, co nenatrénuješ v zimním období, již nedoženeš. Jaro se kvapem blíží a proto budeme zimní přípravu zahajovat již začátkem ledna, abychom splnili tréninkové dávky, které jsme si předsevzali. Samozřejmě, že to není jen o nepopulárním polykání kilometrů, ale přípravu budeme prokládat jak posilováním v tělocvičně, tak i přípravnými přátelskými zápasy.

Co plány na jarní část sezony?

Do jarní části soutěže bychom si představovali vhodné doplnění kádru a to především na postech, které vidím jako klíčové a to především v útočné fázi. Pohled do tabulky nám říká jasně, že nemůžeme ponechat nic náhodě, vždyť na předposlední místo máme jen pětibodový náskok a to, jak uznáte, je velmi málo. Proto se od úvodního kola budeme snažit nasbírat co nejvíce bodů, abychom bezstarostně prožili zbytek sezony, když o postup si to rozdají první tři celky tabulky.

S jakým umístěním byste byl spokojen po skončení sezony?

Rádi bychom se umístili v horní polovině tabulky, když budeme čtvrtí budeme spokojeni a mužstvo na to má. Bohužel jsme nezvládli některá utkání, ve kterých jsme plánovali zisk bodů, a tato ztráta se musela projevit v postavení v tabulce.

Který podzimní zápas se podle Vás povedl mužstvu nejméně a samozřejmě se zeptám, i který se povedl nejvíce?

Z těch šesti utkání se nám nevyvedlo mistrovské utkání v Chuchelné, kdy jsme soupeře nepustili za polovinu a naopak jsme po ojedinělém útoku soupeře dvakrát inkasovali. Určitě nejlepším utkáním podzimu hodnotím poslední zápas s Břidličnou, kdy celé mužstvo podalo výkon na hranici svých možností a zaslouženě vyhrálo.

Jak vidíte situaci v nižších fotbalových soutěžích obecně?

Mezi I. B třídou a nižšími soutěžemi je podle mého názoru velký rozdíl, jak ve výkonnosti, tak i v hráčské kvalitě. Měl jsem možnost shlédnout několik utkání nižších soutěží a jejich úroveň mne nenadchla. Je sice pravdou, že zde převažují hráči, přicházející z dorosteneckého věku, kteří nejsou tzv. vyhraní a zkušenosti teprve sbírají. Samozřejmě, že to nejsou jen hráči, ale také lidé, co se točí okolo, což se týká trenérů a funkcionářů daných oddílů, jenž to nemají v dnešní době příliš jednoduché, kdy každý chod jakéhokoliv oddílu stojí nemalé finanční prostředky a v mnohých obcích je jediným sportovním vyžitím fotbalové utkání. Dnešní doba ovšem poskytuje různé druhy na podporu daného odvětví a to jak sponzorství tak i dotace z městské pokladny na podporu sportu.