„Podle původní domluvy jsme už měli zápas odehrát na trávě, to se bohužel nepodařilo, a tak z toho zase byla umělka. A jelikož všichni víme, že ta umělá hřiště jsou menší, než klasická, tak to utkání svůj účel úplně nesplnilo," uváděl kouč Rýmařova Milan Furik a pokračoval: „Ale zase na druhou stranu dostalo prostor všech sedmnáct hráčů."

A Jiskra začala poslední zápas před mistrovskou soutěží dobře. Hned ve druhé minutě se do odraženého míče po rohu opřel na šestnáctce Krčmařík a bombou od břevna otevřel skóre. Jenže už za dvě minuty Šternberk vyrovnal. Po chybě a ztrátě míče ve středu pole se také ujala rána z hranice velkého čtverce, 1:1.

„Pak to byl až do přestávky takový bojovný fotbal. Vzhledem k rozměrům hřiště se nedalo praktikovat, co jsme původně zamýšleli. Nějaký postupný útok, to vůbec nepřicházelo v úvahu," povídal rýmařovský trenér.

Do druhého poločasu dostali prostor i mladí hráči. Rýmařov si vytvořil převahu, ale do větších střeleckých příležitostí se nedostával. Naopak to byli dvacet minut před koncem domácí, kteří se ujali vedení. „Přišla zase naše chyba uprostřed hřiště, soupeř pronikl do šestnáctky a byla z toho penalta," komentoval situaci Milan Furik a dodával:

„Musím říct, že kromě jednoho zápasu, se v každém našem přípravném utkání kopala penalta. Proti nám byly čtyři, my jsme kopali tři." Šternberk pak přidal ještě třetí branku, kdy domácí útočník postupoval ze strany sám na brankáře a nezaváhal. „Tam náš gólman možná trochu zbytečně moc vyběl," poznamenal Furik. Tři minuty před koncem už jen korigoval výsledek opět Krčmařík.

„Těch posledních dvacet minut bylo i o tom, aby se nikdo z hráčů nezranil, takže jsme sice prohráli, ale ten výsledek zase nebyl až tak důležitý. Pro nás je daleko důležitější, že až na pár drobných šrámů jsou všichni kluci zdraví," začal své hodnocení rýmařovský lodivod, který je se zimní přípravou svého týmu spokojený:

„Pocity z přípravy mám dobré. Zahráli jsme dobré zápasy, jen musíme ještě trochu zapracovat na proměňování šancí. Všichni hráči dostali prostor se ukázat a poprat se o místo v sestavě. Myslím, že na jaro jsme dobře nachystaní," uzavřel trenér Jiskry Rýmařov Milan Furik.

FK Šternberk - SK Jiskra Rýmařov 3:2 (1:1)
Branky Rýmařova: Krčmařík 2
Jiskra Rýmařov: Kameník (Kubját) - Horák, Harazin (David Furik), Hoza, Tomáš Němec (Kováč) - Michal Furik, Jiří Furik, Ondruška (Vajdík), Radek Němec (Lesák) - Krčmařík, Šupák (Tomeček). Trenér: Milan Furik