Vložené kolo divize zavedlo rýmařovskou Jiskru ve středu na hřiště svého souseda v tabulce, celku Frýdlantu nad Ostravicí. Rýmařovští naposledy naplno bodovali ve druhém kole a pokud se chtěli posunout do horní poloviny tabulky, museli zvítězit.

Tempo utkání nebylo od počátku nijak závratné. „Byl to takový typický středeční zápas. Neměl tempo, kluci byli po práci. Na nás se ještě podepsala ta cesta autobusem. Prvních dvacet minut bylo dost vlažných," povídal rýmařovský trenér Milan Furik.

Právě po dvaceti minutách si domácí vytvořili první obrovskou šanci. „Přišel centr ze strany, zatočil se do branky, ale naštěstí pro nás se odrazil od tyče ven," popisoval kouč Jiskry. Hosté se ale nenechali zahanbit a hned také kontrovali. Dvakrát se do slibné příležitosti prodrala nejnovější posila Rýmařova, Daniel Dydowicz.

„Poprvé to řešil dobře, ale gólman ho vychytal, nechal mu tam nohu. Ve druhé šanci bohužel netrefil bránu," uváděl Milan Furik.

Tempo zápasu se pak pomalu zvedalo. A přišla sedmatřicátá minuta. Dydowicz rozehrál standardní situaci na zadní tyč, kam si naběhl Ondruška a do protipohybu gólmana otevřel skóre, 0:1. Frýdlant chtěl co nejdříve odpovědět. Také kopal standardku a po ní dokonce skončil míč v síti Jiskry, ale praporek pomezního signalizoval ofsajd.

„Byl to takový ten centrovaný balón, který proletí vápnem, nikdo ho netečuje a skončí v bráně. Ale před naším gólmanem byli tři soupeři dřív než míč a aktivně se zapojili do hry. Rozhodčí se pak poradili a gól neuznali," osvětlil situaci hostující lodivod.

Po začátku druhého poločasu se k větší aktivitě odhodlali domácí. A po deseti minutách byli odměněni. Utekli rýmařovské sestavě po levé straně a z druhé vlny vyrovnali, 1:1. „Od té doby to bylo o tom, kdo dá druhý gól. Frýdlant měl nějaké šance, kdyby je proměnil, mohli jsme zase jet s prázdnou, ale to se naštěstí nestalo," vykládal Milan Furik.

V šedesáté sedmé minutě našel Šupák ideálně Michala Furika za obranou Frýdlantu a ten sám před brankářem nezaváhal, 1:2. „Ten gól nás probral a zápas začal mít větší náboj. Přišly další šance na obou stranách," popisoval dění trenér Rýmařova a pokračoval: „Pak přišel podle mě rozhodující moment. Domácí šli sami na našeho gólmana, Kovalík to do poslední chvíle dokázal ustát a lapl stoprocentní tutovku."

Hned následně na to přišla pojišťovací trefa v podání Dydowicze čtvrt hodiny před koncem. V osmdesáté páté minutě přidal ještě čtvrtou branku do sítě Frýdlantu střídající Lesák.

„Jsem moc rád, že se trefili i jiní hráči, než ti, od kterých se to pravidelně čekalo, tedy útočníci. Dydowicz dal první branku a zahrál povedený zápas," usmíval se Milan Furik a dodával: „Rozhodující bylo, kdo dá druhý gól a ten jsme vstřelili my. Pak nás podržel fantastickými zákroky gólman.

Bylo to utkání na hraně, vyhrát mohli domácí i my. Už bylo ale na čase, aby se to štěstíčko přiklonilo zase na naši stranu. Máme tři body z venku, takže spokojenost," uzavřel hodnocení zkušený kouč.

Frýdlant n.O - Rýmařov 1:4 (0:1)
Branky: 55. Němec - 37. Ondruška, 67. Michal Furik, 75. Dydowicz, 85. Lesák
Rýmařov: Kovalík Tomáš Němec, Harazin, Hoza, Krejčí Radek Němec (70. Lesák), Jiří Furik (84. Tomeček), Dydowicz, Michal Furik Ondruška (87. Vajdik), Šupák. Trenér: Milan Furik