Fotbalisté Rýmařova cestovali do Štěpánkovic s cílem vyhrát a udržet pozici lídra tabulky. Hosté ale od úvodních minut naráželi na bojovného soupeře a také na rozhodčí, kteří jim příliš nakloněni nebyli. I přesto vstoupila Jiskra do zápasu výborně a již ve 4. minutě se ujala vedení zásluhou svého kanonýra Šroma.

Rýmařovští mohli své vedení krátce nato navýšit, ale faul v pokutovém území domácích na jejich hráče nebyl jako penaltový posouzen. Hosté byli v poli i přes katastrofální terén jasně lepší a pokračovali v ofenzivním výkonu. Domácí hráli jednoduše a využívali benevolencí rozhodčích. Ani to jim ale nepomohlo a ve 34. minutě vedla Jiskra již dvoubrankovým rozdílem, když branku vstřelil Šimčík.

V závěru poločasu se ale domácí vrátili do utkání, a jak jinak než gólem z pokutového kopu, který proměnil Kořistka.

Ve druhé polovině zápasu to měli rýmařovští fotbalisté ještě složitější. Domácí chtěli vyrovnat a dělali pro to i za pomoci sudích vše. Jiskra chtěla své vedení pojistit, ale ani sporný zákrok v penaltovém území Štěpánkovic nebyl pokutovým kopem oceněn. Domácí to zkoušeli dlouhými míči, ale tam se neprosazovali.

Rýmařovští hráči si i přes tlak vypracovali několik možnosti ke vstřelení branek. Čulík ale samostatnou akci nezakončil a po něm neuspěli ani Šrom se Šimčíkem. Naštěstí pro hosty se střelecky neprosadil ani domácí tým, a tak si po skončení odvezla Jiskra ze hřiště Štěpánkovic důležité body, které ji drží nadále na samé špici tabulky. Sezonu zakončí rýmařovští fotbalisté posledním zápasem v neděli na hřišti Markvartovic.

„Byl to těžký zápas, kdy jsme na strašném terénu nebojovali jen se soupeřem. Jsme rádi, že to nakonec vyšlo," řekl stručně k utkání vedoucí rýmařovského kolektivu Václav Tlapal.

Štěpánkovice - Jiskra Rýmařov 1:2 (1:2)
Branky: 45. Kořistka z pokutového kopu – 4. Šrom, 34. Šimčík
Rýmařov: Urban – Jahoda, Harazin, Čepelka, Kováč – Kršek (75. Pavlát), Schreier, Radim Přecechtěl (87. David Furik), Čulík (82. Doležel) – Šrom, Šimčík. Trenér: Milan Furik, vedoucí: Václav Tlapal