Domácí fotbalisté nastoupili do zápasu s favorizovaným soupeřem velmi odhodlaně a od úvodních minut se snažili eliminovat jeho aktivní způsob hry. Karvinští se po hřišti velmi dobře pohybovali a nescházel jim ani technický projev a patřičný důraz. Domácí se hře soupeře dobře přizpůsobili a hráli s ním v celém průběhu vyrovnanou partii. Oba týmy zdobila dobrá obranná činnost a tak diváci příliš šancí před brankami neviděli.

Hosté zahrozili v 19. minutě střelou Perůtky, ale domácí gólman Martinák byl připraven. Na druhé straně se dostali Rýmařovští do dobré šance ve 27. minutě, ale hosté nebezpečný závar před svou brankou vyřešili. Hra se odvíjela především ve středu hrací plochy, kde se důrazně bojovalo o každý metr.

Ve 36. minutě pálil mimo bránu Karviné domácí Schreier a také následný průnik hostujícího Janíka obrana Jiskry dokázala vyřešit. Před poločasem to ještě zkoušel rýmařovský Holčák, ale přes pozornou obranou Karviné se neprosadil. Fotbalově dobrý první poločas tak skončil bezbrankovou remízou.

Od začátku druhých pětačtyřiceti minut hosté viditelně přidali a tlačili se do útoku. Hned tři minuty po přestávce zahrozil hostující Mráz. Jiskra pokračovala v bojovném a zodpovědném výkonu se snahou o rychlé protiútoky, kde zaměstnávali hostující defenzívu Holčák se Šromem. Brankové příležitosti se dále nerodily a tak byly k vidění jen střelecké pokusy ze středních vzdáleností.

V 59. minutě se zrodil první gólový moment zápasu. Hostující Mráz pronikl do velkého vápna Rýmařova, kde situaci špatně odhadl domácí Harazim a místo míče trefil jen nohy karvinského fotbalisty. Rozhodčí nařídil proti domácím pokutový kop a z něj poslal Karvinou do jednobrankového vedení kapitán Janík.

Rýmařovští i po inkasované brance pokračovali v bojovném výkonu a čekali na příležitost. Ve 63. minutě prošel přes obranu hostů Holčák, ale jeho střela našla jen náruč karvinského gólmana. V 66. minutě mohla Karviná své vedení pojistit. Proti byl ale domácí brankář Martinák, který udržel naděje Jiskry. Rýmařovský strážce svatyně nejprve bravurně vytlačil střelu z trestného kopu v podání hostujícího Koutného a poté po rohovém kopu zlikvidoval i hlavičku karvinského Mráze z bezprostřední blízkosti.

Jiskra to stále zkoušela a v 71. minutě se dočkala zaslouženého vyrovnání. Po pravé straně útoku potáhl míč Šrom a po jeho přesném centru do šestnáctky se prosadil přes obránce Karviné hlavou domácí důrazný Šašinka a vyrovnal na stav zápasu 1:1.

Hosté byli vývojem zápasu zaskočeni a v dalším průběhu se přes dobře hrající rýmařovský tým neprosazovali. Domácí fotbalisté v závěrečných minutách pozorně bránili a vyráželi do protiútoku. Gól ale na rýmařovském stadionu nepadl a po skončení si mohli fotbalisté Jiskry připsat další cenný bod na cestě za udržením soutěže.

Jiskra Rýmařov - MFK Karviná B 1:1 (0:0)
Branky: 71. Šašinka 59. Janík z penalty

Rýmařov: Martinák - Šašinka, Kováč, Harazim, Pavlát (71. Doležel) - Čulík (71. David Furik), Holčák (90. Pospíšil), Schreier, Jiří Furik - Michal Furik, Šrom. Trenér: Milan Furik
MFK Karviná B: Hájek - Skácelík, Škahič, Egermajer, Bartošák - Janík, Kubiena (36. Kratka), Perůtka (82. Káňa), Presl - Koutný (76. Zielonka), Mráz. Trenér: Tomáš Bernardy