Rýmařovští fotbalisté nastoupili do utkání bez Jiřího Furika a od úvodních minut prvního poločasu byli aktivnějším a herně lepším týmem. Hosté působili zataveným dojmem a předváděli spíše taktický výkon bez velké útočné aktivity. Domácí měli převahu a první šanci vstřelit branku měl Radek Němec, jeho nebezpečný pokus mířil mimo bránu hostů.

Mohelničtí ohrožovali branku Jiskry jen sporadicky a to z uctivé vzdálenosti od branky gólmana Kameníka. To na druhé straně byl v další šanci agilní Radek Němec, jeho střela tentokráte skončila na boční síti. Hosté se stále nemohli dostat do hry a zůstávali za svou pověstí.

Ve 28. minutě se šikovně zbavil Šupák bránících protihráčů, jeho střela ze střední vzdálenosti se zastavila na spojnici a v síti Mohelnice neskončila ani následná hlavička Radka Němce, po které konečně dopravil míč za záda brankáře hostů Lesák. Bohužel ale z ofsajdové pozice a tak bezbrankový stav setrvával.

V závěru poločasu o sobě dali konečně vědět i hosté, brankář Kameník byl na místě. V samém závěru první půle to ještě zkoušel opět Radek Němec, střela ale mířila nad bránu.

Do druhých pětačtyřiceti minut nastoupila Jiskra bez Michal Furika, kterému se obnovilo zranění. Postupně dostali v dresu Rýmařova na hrací ploše příležitost další hráči. Hra se vyrovnala a ubylo i nebezpečných příležitostí před brankou. Na postup hrající hosté se přece jen snažili strhnout vedení na svou stranu.

Vyložené brankové příležitosti si ale nevypracovali. Také domácí hráči se již tak neprosazovali a hra se odvíjela více ve středu hřiště, kde se bojovalo o prostor.

Rozhodnutí přinesla 74. minuta. Domácí zahráli na pravé straně před velkým vápnem nedovoleně a Mohelnice dostala příležitost zahrávat standardní situaci. Virský poslal míč přes celou bránu, kde jej zachytil rýmařovský gólman už jen za brankovou čárou.

Po vstřelené brance hosté zabezpečili obranu a hájili těsný náskok. Fotbalisté Rýmařova se snažili až do závěrečných minut, ale sílu na obrat ve vývoji utkání už mladý tým neměl.

„Myslím, že jsme nesehráli špatné utkání. V prvním poločase jsme soupeře přehráli a vytvořili si nejméně tři příležitosti ke vstřelení branky. Ty jsme ale promarnili. Ve druhém poločase přišli na hřiště další hráči a soupeř se v závěru šťastně prosadil. My jsme už nedokázali najít odpověď," uvedl k zápasu trenér Rýmařova Milan Furik.

Jiskra Rýmařov - Mohelnice 0:1 (0:0)
Branka: 74. Virský
Jiskra Rýmařov: Kameník - Kučera, Harazin, Barcal, Tomáš Němec - Michal Furik (46. Skrutek), Schreier, Lesák (70. Tomáš Němec 2), Radek Němec - Šupák (85. David Furik), Ondruška. Trenér: Milan Furik