Celek Rapotína hraje olomouckou I.A třídu, kterou po podzimu vede. „Byl to kvalitní soupeř. Vydrželi s námi běhat po celou dobu. Snažili se kombinovat, měli zkušeného gólmana a několik opravdu dobrých hráčů. A hlavně chtěli hrát fotbal," pochválil úrověň protivníka kouč Rýmařova Milan Furik.

Rýmařovští začali dobře. „Prvních patnáct dvacet minut jsme měli docela dost šancí. Dva góly jsme určitě dát mohli. Navíc jsme neproměnili ani penaltu. Kdybychom nějakou tu branku dali, byl by ten zápas jednodušší," poznamenal rýmařovský trenér.

Oproti první přípravě proti HFK Olomouc, kdy se hrálo na velkém Andrově stadionu, teď byl duel také ovlivněn menšími rozměry umělé trávy. „To vždycky ovlivní styl hry. Bylo tam více osobních soubojů. Ale to, co jsme chtěli, to jsme si vyzkoušeli," říkal Furik. Rýmařov se ujal vedení v poslední minutě první půle. Po centru na zadní tyč trefil hlavou Horák.

Po přestávce pokračoval zajímavý fotbal. Jiskra Rýmařov navýšila vedení dvacet minut před koncem. Jiří Furik pronikal do šestnáctky a byl zastaven faulem. Už druhou nařízenou panaltu tentokrát Šupák proměnil. Soupeř ještě v závěru zkorigoval. Po standardce z dvaceti metrů trefili Rapotínští přesně spojnici. Míč se odrazil do zad gólmana Kameníka a dokutálel se za brankovou čáru.

„Mohli jsme dát více gólů, šance na to byly, ale jinak jsem se zápasem spokojený," hodnotil Milan Furik. Utkání se neúčastnil stoper Jakub Harazin, který si v minulém duelu poranil koleno. „První vyšetření ukázala, že by to nemělo být až tak vážné, ale teď měl volno. Ještě podstoupí další vyšetření, ale teď potřebuje klid," objasnil kouč Jiskry.

Rýmařovským se pro jarní část soutěže rýsují dvě zajímavé posily, mohl by přijít Lukáš Krčmařík s Michalem Hozou. „Jednáme o tom s Opavou, zatím není nic hotového," informoval Milan Furik.

Jiskra Rapotín – Jiskra Rýmařov 1:2 (0:1)
Branky Rýmařova: Horák, Šupák (z penalty)
Rýmařov: Kameník – David Furik, Horák, Radek Němec, Kováč – Michal Furik, Jiří Furik, Lesák, Tomáš Němec – Šupák, Vajdík, střídali: Tomešček, Zifčák. Trenér: Milan Furik