Velmi slušná návštěva se přišla podívat na pohárové utkání Jiskry Rýmařov s Mohelnicí. Oba účastníci divize předváděli od zahájení hry kvalitní fotbal. Ve 12. minutě posunul do šance domácího Šupáka spoluhráč Mitov a rýmařovský kanonýr nezaváhal, 1:0.

Atraktivní fotbal se šancemi na obou stranách pokračoval. Ve 25. minutě bylo vyrovnáno. Vydařenou akci proměnili hosté a začínalo se znovu. Šanci posunout domácí do vedení měl Mitov a Michal Furik. Ani jeden z nich ale neproměnil.

Ve 40. minutě se Jiskra dočkala. Míč po spolupráci bratrů Michala a Jiřího Furiků došel až k Mitovovi a ten zajistil domácím poločasové vedení, 2:1.

Velmi dobrý fotbal mohli diváci sledovat i ve druhém poločase. Mohelnice prokazovala své divizní zkušenosti a domácí naopak svou současnou výkonnost. Možnost zvýšit vedení Jiskry měl Šupák, ale šanci prováhal. Oba brankáři si na nedostatek práce rozhodně nemohli ztěžovat. O postup do další fáze Poháru České pošty se urputně bojovalo. Hosté v závěrečných minutách prahli po vyrovnání a v samém závěru byli za svůj výkon odměněni vyrovnávacím gólem.

Rýmařovští mohli přece jen o postupu rozhodnout ve hře. Tři minuty po normální hrací době šel sám na branku hostů Šupák, ale těsně minul.

O postupu tak musela rozhodovat střelba ze značky pokutového kopu. Hráči Jiskry byli neomylní a po vítězství 5:4 se posunuli do dalšího kola pohárové soutěže. V něm přivítají v sobotu 26. července od 17 hodin na svém hřišti celek Zábřehu na Moravě.

„Hosté prokázali své zkušenosti a hráli kvalitní fotbal. I jsme se s tím dokázali vyrovnat, ale v závěru jsme inkasovali. Penalty nám vyšly a jsme spokojeni," řekl po utkání kouč Jiskry Milan Furik.

Jiskra Rýmařov – Mohelnice 2:2 (2:1, PK 5:4)
Branky Jiskry: 12. Šupák, 40. Mitov
Jiskra Rýmařov: Kameník – David Furik (70. Tlapal), Harazin, Barcal, Dominik Šašinka – Michal Furik, Radim Přecechtěl, Jiří Furik, Radek Šašinka – Šupák, Mitov (87. Jan Kopeček). Trenér: Milan Furik