Zkušený celek hostů vstoupil do zápasu s odhodláním neponechat nic náhodě a potvrdit v Břidličné roli favorita. Petřkovice od úvodních minut zatlačily domácí Břidličnou na její vlastní polovinu a vytvářely si příležitosti. Ve čtvrté minutě se dostali obránci Břidličné pod tlak, vyrobili hrubou chybu, které využil hostující Burián a poprvé překonal domácího gólmana Ludvíka Zifčáka.

Rychlá branka Břidličnou nesložila, ale naopak vyburcovala k větší aktivitě a bojovnosti. Domácí se snažili prosadit jednoduchostí. Na polovině hostů neustále zaměstnával obranu Petřkovic především velmi dobře hrající Kamil Kocúr.

Hostující fotbalisté produkovali v poli technický, kombinační fotbal, kterému Břidličná čelila důrazem a nasazením. Několikrát musel proti atakům hostů prokázat své kvality spolehlivý domácí gólman, který likvidoval jak centry, tak i střely soupeře. Domácími příznivci zaplněné ochozy stadionu v Břidličné hnaly svůj tým dopředu.

V pětatřicáté minutě bylo vyrovnáno. Hostující brankář vyrobil neuvěřitelnou minelu, kdy mu po malé domů míč prošel pod nohami až do brány a začínalo se znovu. Břidličná byla opět ve hře a vycítila šanci.

Domácí předváděli aktivní, nebojácný fotbal a hrozili před brankou Petřkovic. Spokojení diváci několikrát ocenili výkon Břidličné bouřlivým aplausem. V závěru poločasu byly šance na obou stranách. Jak domácí brankář Ludvík Zifčák, tak na druhé straně i gólman Petřkovic do přestávky ale neinkasovali.

Zajímavý fotbal dobré úrovně se hrál i ve druhých pětačtyřiceti minutách. Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu. Hosté přece jen působili fotbalověji a po dobrých kombinacích ve středu hřiště přecházeli do nebezpečných útočných akcí.

Domácí srdnatě vzdorovali a čekali na svou šanci. Ta přišla v šedesáté páté minutě. Po centru z pravé strany našel přetažený míč ve velkém vápně Petřkovic až Kamila Kocúra, který chladnokrevně podruhé překonal hostujícího brankáře a dostal domácí poprvé do překvapivého vedení.

Vstřelená branka domácí ještě více nabudila a o pět minut později mohli dokonce svůj jednobrankový náskok ještě zvýšit. Penaltový zákrok za Kureje v pokutovém území hostů ale odpískáním pokutového kopu neskončil.

Na hostujícím celku bylo znát, že se rozhodně nehodlá smířit s porážkou. Petřkovice v závěrečných minutách zatlačily Břidličnou před její šestnáctku a vytvářely si příležitosti. Při jedné z nich musel domácí brankář vytáhnout skvělý zákrok a nadvakrát zachraňovat až na brankové čáře.

Před branku domácích mířil z kopaček hostů jeden centr za druhým. Míče z hlav či nohou hostujících fotbalistů ale naštěstí pro Břidličnou směřovaly buď mimo čtyři tyče domácí svatyně, nebo na hlavě opory zadních řad domácího celku kapitána Jiřičného či v rukou výborného Ludvík Zifčáka v bráně Břidličné.

Vyrovnání se hosté přece jen dočkali. Deset minut před koncem utkání otočil hlavní rozhodčí rohový kop ve prospěch Petřkovic. Následný centr Buriána prodloužil hlavou z malého vápna za záda bezmocného brankáře Břidličné petřkovický Staněk.

Utkání se hrálo až do konce a jeho závěr patřil jednoznačně vedoucímu celku tabulky, který se snažil strhnout vítězství na svou stranu a získat plný bodový zisk. Přesto to ale byli domácí fotbalisté, kteří se nakonec mohli radovat z vítězství. V utkání výborně hrající Kamil Kocúr z rychlého brejku ale míč z malého vápna do sítě Petřkovic nepropasíroval.

„Soupeř byl velmi kvalitní, ale my jsme nakonec přesto mohli vyhrát. V dnešním utkání nás rozhodčí nejméně ve dvou případech evidentně poškodil," konstatoval po utkání trenér Břidličné Petr Kostelník.

V příštím kole by fotbalisté Břidličné chtěli navázat na svůj sobotní výkon a na hřišti Vendryně se pokusí získat další jarní body.

TJ Břidličná - Odra Petřkovice 2:2 (1:1)
Branky: vlastní, Kamil Kocúr - Burián, Staněk
TJ Břidličná: Ludvík Zifčák - Kurej (Kladniček), Olejár, Jiřičný, Chudý (Slota) - Roman György, Přecechtěl, Jahoda (Minich), Jan Zifčák (Michal Kocúr) - Kamil Kocúr, Patrik György. Trenér: Petr Kostelník, asistent: Radim Přecechtěl