Bývalého ligového rozhodčího a trenéra Města Albrechtic, kde žije, čeká velká výzva. V Krnově si od jeho příchodu hodně slibují.

„Jsem moc rád, že se nám s ním povedlo domluvit. Jedná se o člověka, který má Bruntálsko a Opavsko fotbalově velice dobře zmapováno. V minulosti působil i ve Slezském FC. Bude plnit roli spojky mezi klubovým vedením a áčkem, u něhož bude fungovat také jako asistent trenéra Ladislava Bártka,“ poznamenal předseda, sekretář a vedoucí prvního týmu FK Krnov Marek Koraba.

Dále pak ještě dodal: „Převzal na sebe hráčskou agendu a bude zařizovat nové posily nejen pro áčko, ale třeba i dorost. Jde o kvalifikovaného člověka s trenérskou licencí B, takže pro celek dospělých bude určitě přínosný. S jeho příchodem se uleví i mně osobně. Já se budu věnovat spíše administrativě, které je v klubu opravdu hodně.“

Velká výzva to je i pro samotného Gustava Santariuse mladšího. Ten totiž bude ještě v jarní části dále působit jako hlavní trenér Karlovic. „Na post sportovního manažera v krnovském klubu jsem se moc těšil. Věřím, že společně s trenéřinou v Karlovicích budu vše stíhat. Některé zápasy se ale kryjí, takže na nich s Krnovem nebudu,“ uvedl.

V Krnově bude mít na starosti posily. Vzhledem k tomu, že jeden z klíčových stoperů áčka Matěj Čanecký se chystá na testy do třetiligového Rýmařova, v jednom ze svých prvních důležitých úkolů by měl mít jasno.

„Kádr opustí jeden, maximálně dva hráči. Rádi bychom čerpali z vlastních zdrojů, protože máme kvalitní dorostence. Na zkoušce máme i několik fotbalistů z okolních menších klubů. Uvidíme, kdo zůstane. Podle toho bude vypadat případné posilování,“ mínil Gustav Santarius mladší a na závěr zdůvodnil, proč odmítl nabídku na koučování dorostu Krnova:

„Dorostenci trénují třikrát nebo čtyřikrát týdně. Hrají divizní soutěž, jezdí na zápasy do Kroměříže či jiných vzdálených destinací. Takovou práci bych časově nestíhal.“