V rozdílné situaci zahájili zimní přípravu na jarní část soutěže krajského přeboru oba zástupci našeho okresu, Jiskra Rýmařov a TJ Břidličná.

Rýmařov bude posilovat sestavu

Rýmařovští fotbalisté jsou se ziskem třiatřiceti bodů a poměrem branek 35:16 na druhém místě tabulky a na vedoucí Vítkovice ztrácejí pouhé dva body. Do jara půjdou svěřenci Milana Furika s cílem zkomplikovat vítkovickému favoritovi cestu za postupem, popřípadě se s ním porvat o umístění na čele tabulky.

K velkým změnám není v Rýmařově důvod. Kádr mužstva, který si na podzim vedl výborně, by měl zůstat pohromadě. Rýmařovští jednají pouze o příchodu druhého brankáře a odchovance Břidličné Petra Kameníka, který byl v posledních sezonách hráčem divizního Šumperku.

Dres Jiskry by ještě mohl na jaře oblékat její bývalý hráč Pavel Ondruška, ten v posledních sezonách pomáhal k postupům Břidličné. S mužstvem se také připravuje Pavel Jahoda, jenž by ale měl i na jaře působit v Břidličné.

Kouč Jiskry Milan Furik naplánoval řadu přípravných utkání. „Zatím nikam nespěcháme. Zimní příprava je dlouhá a první utkání sehrajeme počátkem února," uvedl úspěšný rýmařovský kouč, který chce být se svým mužstvem úspěšný i na jaře.

Břidličná má problémy s kádrem

Opačné starosti mají o kousek dále, v Břidličné. Tým trenéra Petra Kostelníka je se sedmnácti body a skóre 23:32 na třináctém místě tabulky, zatím s dostatečným náskokem devíti bodů na poslední Brušperk.

V Břidličné se potýkají s problémy okolo hráčského kádru. Cílem Břidličné je jednoznačně udržení kvalitní soutěže ve městě pro příští ročník. Že to nebude jednoduché, to je všem v oddíle jasné. Už v průběhu podzimní části postrádal kouč Břidličné v týdnu vinou pracovních povinností některé hráče a na jaře by to mohlo být ještě složitější.

Mimo mohou být György, Kamil Kocúr a Michal Kocúr. Otazník je nad působením v Břidličné již zmíněného Pavla Ondrušky a Pavla Jahody. Další změny by v kádru kolektivu Břidličné nastat neměly.

Trenér Kostelník bude spoléhat na opory a hráče, které má v oddíle k dispozici. „Budeme hrát s tím, co máme, a budeme bojovat o udržení. Přípravu jsme zahájili a úvodní utkání hrajeme už tuto sobotu na hřišti v Uničově proti místnímu dorostu," poznamenal kouč Břidličné.

Jak na tom oba zástupci našeho okresu po zimní přípravě budou, to poznáme až za dlouhé dva měsíce.