Hlavními strůjci úspěchu bruntálských žen jsou bezesporu trenér Jiří Czakan a manažer týmu Ladislav Švajda.

„S týmem společně pracujeme od začátku srpna. Během podzimu jsme odehráli deset mistrovských a tři pohárová utkání. Zatímco se nám v poháru vyjímečně daří a postoupili jsme přes silné týmy Čáslavi a ligové Pardubice, tak v lize se nám po celou podzimní část sezony nepodařilo stabilizovat kádr. Hlavně k venkovním utkáním jsme jezdili ve značně prořídlé sestavě," povídal trenér Jiří Czakan a pokračoval:

„Pět vítězství a stejný počet proher tak nedává objektivní pohled na potenciál týmu a jeho budoucnost. Utkání se Slavií Praha je pro nás mimořádným úspěchem a těšíme se na něj. Po zápase si dáme oddech a přípravu na jarní část začneme až v lednu v tělocvičně. Podle klimatických podmínek budeme postupně nabírat fyzickou kondici venku," dodával kouč Bruntálu.

Nezapomněl ani na svou pravou ruku, asistenta Lukáše Dorňáka: „Musím mu strašně moc poděkovat za pomoc při vedení týmu."

Vítězné tažení pohárem hodnotil velice kladně i manažer Ladislav Švajda. „To, co hráčky dokázaly v poháru, je velký úspěch. Los nám vůbec nepřál. Postupně holky porazily divizní Sázavu u Lanškrouna vysoko 7:1, pak Čáslav, která hraje 2. celostátní ligu. Po remíze 1:1 ji zdolaly na penalty.

No a když přešly přes ligové Pardubice, to byla paráda. Taky na penalty. A tím pádem k nám přijede Slavia, nejlepší tým v republice v čele s Petrou Divišovou a dalšími reprezentantkami," hodnotil cestu pohárem bruntálský manažer.

Favorit zápasu je jasný, ale hráčky Bruntálu se zcela jistě poperou o co nejlepší výsledek. V lize Slavia poráží týmy zcela jasně. V minulé kole dokonce přejela Spartu jednoznačně 4:0. Daří se jí i v Lize mistrů, kde přešla přes Brönby Kodaň a teď soupeří s ruským Permem. První utkání vyhrála Slavia 2:1.

Český pohár žen
Neděle 22. listopadu
FC Slavoj Olympia Bruntál – SK Slavia Praha (13.30) hod.