Olympia úspěšnou sérii chtěla prodloužit i proti Baníku. Od začátku utkání byla domácí Olympia aktivnější a již v 10. minutě nastřelila Jarošová ze standardní situace břevno branky hostů. Domácí byli překvapivě herně lepším týmem a v 19. minutě to potvrdili. Helekalová uvolnila Křečkovou, která hokejovým blafákem oklamala brankářku Baníku a poslala svůj tým do jednobrankového vedení.

Domácí soupeře přehrávali. Ve 32. minutě po pěkné akci scházelo Schoberové ke zvýšení náskoku štěstí. Ve 39. minutě se znovu dostávala do šance Schoberová, ale ani tentokráte se stav neměnil. Hostující Baník se dostal prakticky k prvnímu ohrožení branky domácích až ve 41. minutě, kdy z přímého kopu nastřelila hostující hráčka břevno.

Ve druhém poločase se obraz hry změnil. Baník toužil po obratu v utkání a začal být aktivnější. Hosté si vytvořili převahu, ale domácí obrana s úspěchem odolávala. V 63. minutě nebezpečně vystřelila hostující Vítková, ale Hedvičíková v domácí svatyni byla pozorná. Domácí se dostávaly do nebezpečných brejků, ale s blížícím se závěrem jim ubývalo sil.

Baník měl nadále více ze hry, ale k největší šanci se dostal až v 87. minutě domácí hráčky. Po velkém závaru před domácí brankou zasáhla na poslední chvíli, domácí hráčka, která míč odkopla do bezpečí. Domácí celek pak zkušené senzační vítězství již udržel a zaslouženě postoupil do 3. kola, kde jej čeká třetí tým loňské prvoligové tabulky, 1. FC Slovácko.

„Velká pochvala pro naše hráčky, které podaly vynikající výkon a prvoligového soupeře překvapily a zaslouženě postoupily. Také bych chtěl poděkovat skvělým fanouškům, kterých se na utkání sešlo hodně a tým neustále povzbuzovali. V dalším kole nás čeká 17. listopadu 1. FC Slovácko, který je třetím nejlepším týmem v zemi a jediný dokáže občas konkurovat týmům, jako jsou Slávie a Sparta. Věřím, že opět uvidíme skvělou kopanou a třeba přivítáme i Slávii nebo Spartu," řekl k utkání manažer týmu Ladislav Švajda.

Olympia Bruntál - FC Baník Ostrava 1:0 (1:0)
Branka: Křečková
Sestava Olympie: Hedvičíková – Šandová, Balážová, Fišerová, Dorňáková (70. Plháková) – Jarošová, Křečková, Schoberová, Helekalová (88. Klepáčková) – Sedláčková (75. Tereza Hubáčková), Krahulcová (53. Zuzana Hubáčková).

Hned v neděli pokračovaly fotbalistky Olympie dalším utkáním druhé ligy žen na hřišti Jihlavy, kde dokázaly navázat na vítězství s Baníkem Ostrava a přivézt důležité tři body. Olympii trápí zranění a nemoci a do Jihlavy odcestovala pouze se třinácti hráčkami. Na výkonu v průběhu zápasu to ale nebylo znát.

Již v 6. minutě uvolnila Sedláčková ideálně Křečkovou a ta otevřela skóre zápasu. V 15. minutě měly šancí domácí, ale střela šla naštěstí vedle brány hostů. Ve 22. minutě se Jihlava prosadila a Vinická srovnala na 1:1. Domácí byli v této části aktivnější. Ve 31. minutě centr Křečkové ze strany nedokázala usměrnit do branky Jihlavy Dorňáková. Ve 41. minutě opět Sedláčková vysunula Křečkovou a ta se nemýlila. Ve 43. minutě Fišerová uvolnila střelecky disponovanou Křečkovou a ta svým třetím gólem v utkání dosáhla hattricku.

Ve druhém poločase byly šance na obou stranách, ale obrany v čele s brankářkami byly pozorné. V 54. minutě pálila Fišerová, ale domácí gólmanka s námahou vyrazila na roh. V 72. minutě se mohla vytáhnout Hedvičíková, která vyrazila nebezpečnou střelu domácích na roh. Olympia již vývoj utkání kontrolovala a zaslouženě si z Jihlavy odvezla tři důležité body a posunula se na druhé místo ve druhé ligze žen.

„Naše hráčky opět podaly opět velmi dobrý výkon a zaslouženě zvítězily. Teď nás čekají tři domácí utkání po sobě a pevně věřím, že budeme útočit na čelo tabulky, která je nesmírně vyrovnaná. Letos v soutěži může porazit každý každého. V sobotu 6. října hostíme od 14 hodin v Moravskoslezském Kočově Hodonín," dodal manažer Švajda.

Vysočina Jihlava - Olympia Bruntál 1:3 (1:3)
Branky: Křečková 3
Sestava Olympie: Hedvičíková – Kittnerová, Jarošová, Šandová, Plháková – Helekalová (68. Klepáčková), Fišerová, Schoberová, Dorňáková – Sedláčková (74. Maiwaldová), Křečková. Trenéři: Zdeněk Orság ml. a Ladislav Švajda ml.