Olympia nastoupila do zápasu na Slovanu Ostrava bez několika hráček základní sestavy, ale od začátku byla lepším týmem. Utkání se hrálo na velmi nerovném terénu, který technicky hrajícím hostujícím hráčkám v celém utkání příliš nevyhovoval.

Hosté od začátku tahali za delší konec a již v 7. minutě šli do vedení. Jarošovou zahraný rohový kop se k ní vrátil a její následná ideální přihrávka našla před brankou Slovanu Varyšovou, která bez potíží otevřela skóre utkání. Vstřelený gól hosty nabudil a Olympia pokračovala v aktivitě. Ta jim ale další gól nepřinesla a v dalším průběhu prvního poločasu domácí hru postupně vyrovnaly.

Slovan vycítil šanci a vypracoval si několik nadějných příležitostí. Hosty podržela brankářka Švajdová. Ve 25. minutě byli v šanci hosté, ale neproměnili. Ve 32. minutě se blýskla vydařenou střelou Šandová, domácí brankářka ji ale vytlačila na roh. Ve 35. minutě byla znovu v akci Šandová po centru Jarošové, brankářka Slovanu byla opět pozorná. Poločas skončil jednobrankovým vedením Olympie.

Do druhé půle vstoupily aktivněji hostující hráčky a ve 46. a 48. minutě zahrozily tvrdými střelami Jarošové, spolehlivá brankářka hostů vyrazila míč dvakrát nad břevno. Olympia měla navrch, ale další příležitosti si nevytvářela. Stejně na tom byly i domácí fotbalistky, které to zkoušely, ale marně.

Rozhodla až poslední minuta utkání. Trestný kop Jarošové jinak výborná domácí gólmanka neudržela a Šandová zblízka stanovila konečný stav zápasu na 2:0 ve prospěch Olympie.

V sobotu od 14 hodin se Olympia střetne na umělé trávě v Bruntále v boji o první místo v divizní tabulce žen s celkem Nových Sadů.

„Utkání se hrálo na nerovném terénu, ale myslím, že naše vítězství bylo zasloužené. Museli jsme se obejít bez několika hráček základního kádru, ale ostatní holky bojovaly. Nyní nás čeká favorizovaný celek z Nových Sadů, který prověří náš mladý tým. Budeme ze všech sil bojovat o výsledek. Vstup do jarní části se nám zatím vydařil," řekl po utkání kouč Olympie Zbyněk Urbaník.

Slovan Ostrava - TJ Olympia Bruntál 0:2 (0:1)
Branky: Varyšová, Šandová
Olympia Bruntál: Švajdová  Maková, Balážová, Lacková, Dorňáková - Šimková (62. Janíčková), Jarošová, Varyšová, Macháňová (80. Starková) - Šandová, Helekalová. Trenér: Zbyněk Urbaník