V minulém kole Olympia nehrála kvůli nemoci v olomouckém týmu, zápas tak bude dohrávat 16. května v Olomouci. Čtrnáctidenní herní výpadek se na hráčkách Olympie podepsal a v těžkém utkání s favorizovaným Holešovem se nemohly dostat do tempa. Již v 5. minutě po chybě domácí obrany se prosadila hostující Kocurková a zajistila Holešovu jednobrankový náskok.

Domácí fotbalistky chtěly soupeře překvapit, ale podle představ jim to nevycházelo. Naopak holešovský favorit potvrzoval na hřišti Olympie své ambice a ve 14. minutě zvýšil své vedení po standardní situaci na rozdíl dvou branek Šilhárovou. Utkání ovlivňoval i skoro tradiční silný vítr v Moravskoslezském Kočově, s tím se hosté dokázali vypořádat mnohem lépe.

Hostující fotbalistky s přehledem kontrolovaly vývoj utkání a nepouštěly domácí hráčky do vážnějších příležitostí. Do přestávky se Holešov také již neprosadil a tak se šlo do kabin za dvoubrankového náskoku Holešovských Holek. Od zahájení druhé poloviny utkání domácí fotbalistky hru vyrovnaly a snažily se nepříznivý vývoj zápasu ještě zvrátit.

Zkušená obrana hostů je ale do šancí nepouštěla s výjimkou 65. minuty, kdy Jarošová zatáhla míč po pravé straně útoku, ale její nebezpečný centr před branku Holešova nedokázal nikdo z domácích hráček dopravit do sítě. Olympia bojovala dále, ale gól přišel na druhé straně. Hostující fotbalistky zpečetily své vítězství v 79. minutě krásnou střelou Kocurkové, která stanovila konečné skóre na 3:0 ve prospěch Holešovských Holek.

„Tentokrát nebyla naše hra dobrá. Upozorňovali jsme holky na jejich nebezpečné hráčky, jejich pohyb a důraz v osobních soubojích. Přesto se dvě z nich se dokázaly po našich chybách prosadit a výsledek rozhodnout. Soupeřky nás vyloženě nepřehrávaly, ale jejich zkušenost a taktický výkon byla na vyšší úrovni.

Musíme se z výsledku oklepat a již v úterý nás čeká semifinále poháru v Horních Heršpicích, kde dostanou šanci další hráčky širokého kádru. Hned v sobotu nás pak čeká zápas na Slovanu Ostrava, kde budou chtít naše hráčky napravit dojem", řekl po utkání manažer týmu Ladislav Švajda starší.

TJ Olympia Bruntál – FK Holešovské Holky 0:3 (0:2)
Sestava Olympie: Švajdová – Kittnerová, Balážová, Šandová, Horňáková – Jarošová, Fišerová, Schoberová, Helekalová (46. Maiwaldová) – Sedláčková (46. Krahulcová), Kubáňová (61. Plháková, 83. Spáčilová). Trenéři: Ladislav Švajda mladší a Zdeněk Orság mladší