Ženy nastoupily do přípravy pod vedením nového kouče Davida Štefka, bývalého trenéra Baníku Ostrava, který nahradil Zbyňka Urbaníka. Ten po uplynulé sezoně skončil kvůli velkému pracovnímu vytížení. Během přípravy absolvovaly bruntálské fotbalistky několik utkání a vesměs vítězných. Do přípravy se zapojilo pětadvacet hráček, z nichž některé jsou ještě velmi mladé.

V pohárovém utkání čekal fotbalistky spojeného klubu Slavoje a Olympie velmi zdatný soupeř ze Sázavy, vítěz české skupiny divize. V zimě to byl jediný celek, které hráčky z Bruntálu porazil. Tentokrát ambiciózní domácí tým nenechal nikoho na pochybách a byl v utkání lepším celkem.

Od začátku utkání si vytvářel domácí celek převahu, kterou korunoval v 7. minutě, kdy otevřela skóre Šandová. Ve 12. minutě se prosadila Starková.

Ve 37. minutě snížily hostující hráčky Brokešovou po chybě domácí obrany na 2:1 a zdramatizovaly zápas. Ve 40. minutě ale Helekalová vrátila domácím dvoubrankové vedení.

Také ve druhé půli dominovalo bruntálské družstvo. V 71. minutě to byla opět Starková, která zvýšila na 4:1. O sedm minut později krásným gólem z úhlu navýšila stav na 5:1 Varyšová. Hostující Sázavě se podařilo v 90. minutě jen upravit skóre Brokešovou na přijatelnějších 5:2. Domácí trenér prostřídal všech patnáct hráček.

TJ Olympia Bruntál - SPS Sázava u Lanškrouna 5:2 (3:1)

Manažer věří v obhajobu vítězství

„Příprava byla velmi kvalitní pod vedením nového trenéra Davida Štefka, který nahradil Zbyňka Urbaníka, který odešel z pracovních důvodů. Tým doplnily žákyně a také posily, na kterých ještě pracujeme a věřím, že se pokusíme obhájit prvenství," povídal manažer žen Ladislav Švajda a pokračoval:

„Budeme totiž hrát opět divizi, kdy jsme nereflektovali na postup z ekonomických důvodů a pro malý počet týmů ve 2. lize. Přípravu absolvovalo více než dvacet pět hráček a k utkáním jsou nominovány." V Bruntále myslí i na mládež. „Budou hrát i žákyně, ovšem ne 1. ligu jako v minulosti. Je to také způsobeno ekonomickými důvody," doplnil Švajda.

Již tento týden zahajují bruntálské ženy soutěž, v neděli jedou do Brušperka.

Přípravná utkání

FC Slavoj-Olympia Bruntál - SK Loděnice 9:0 (5:0)
Góly Bruntálu: Šuranská 3, Tereza Pušková 2, Jarošová 2, Varyšová, Anna Pušková

FC Slavoj-Olympia Bruntál - 1. FC Olomouc (2. liga) 3:1 (1:1)
Góly Bruntálu: Varyšová, Bizonová, Bušíková

Loko Brno (2. liga) - FC Slavoj-Olympia Bruntál 6:2 (4:0)
Góly Bruntálu: Šandová 2

Hráčský kádrŠvajdová, Gocalová, Butorová, Klepáčková, Balážová, Fišerová, Dorňáková, Maková, Jarošová, Helekalová, Varyšová, Lacková, Šandová, Šuranská, Starková, Janíčková, Šimková, Tereza Pušková, Anna Pušková, Bizonová, Kocurová, Bušíková, Harkabusová, Krajčovičová, Bálintová.