Ve Vítkovicích chtěly bruntálské hráčky potvrdit pozici lídra tabulky, ale v prvním poločase to neměly vůbec jednoduché. Hosté domácího soupeře trochu podcenili a ten toho využíval. Bruntál si sice v prvním poločase dokázal vytvářet šance, ale ke gólovému efektu je nedokázal dotáhnout.

Domácí fotbalistky obětavě vzdorovaly a nespoléhaly jen na obranu. Příležitostí si vytvořily také dost, ale naštěstí pro hráčky hostů je také nedokázaly proměnit. Poločas skončil bez branek a o přestávce tak měl kouč hostů David Steffek svým hráčkám co vysvětlovat.

Od začátku druhé poloviny zápasu se pohovor v kabině na hře Bruntálu pozitivně projevil. Hostující hráčky si vytvořily převahu. Vítkovice srdnatě bojovaly a držely nerozhodný stav až do 60. minuty, kdy se po samostatné akci prosadila kapitánka Helekalová a vstřelila nejen úvodní gól zápasu, ale i stý gól letošní sezony.

Vítkovickým hráčkám začaly docházet síly a převaha hostů se výrazně navýšila. Fotbalistky Bruntálu ovládly hrací plochu a byly jednoznačně lepší. Hned o minutu později prošla Bizonová domácí obranou a před brankou Vítkovic našla Jarošovou, která zvýšila vedení na rozdíl dvou gólů.

V 65. minutě přidala Lacková po vydařené střele zpoza velkého vápna třetí branku. V 73. minutě zatáhla míč Kocurová, uvolnila Jarošovou a ta se opět nemýlila.

Utkání bylo rozhodnuto, ale hosté pokračovali v aktivitě. V 78. minutě se Lacková uvolnila po pravé straně, přihrávkou pod sebe našla Puškovou a benjamínek týmu zvýšil vedení Bruntálu 5:0. Domácí kolektiv už čekal na konec.

V 86. minutě ale přišla šestá trefa v síti Vítkovic. Bizonová krásným lobem našla Makovou, která si v klidu položila vítkovickou brankářku a do prázdné brány uzavřela skóre na konečných 6:0.

Bruntálské hráčky potvrdily své výsadní postavení v divizi a v příštím utkání budou hostit v sobotu od 14 hodin na domácím hřišti Pržno. Tento soupeř jim jako jediný dokázal v letošní sezoně sebrat body.

„První poločas byl z naší strany velmi špatný. Sice jsme si vypracovali brankové příležitosti, ale nehráli jsme kompaktně. Holky si myslely, že to tam spadne samo," zlobil se trenér bruntálských fotbalistek David Steffek a pokračoval: „Po poločasovém „větru" v kabině byl na hřišti najednou jiný tým a po první brance jakoby z hráček vše spadlo.

Najednou jich bylo plné hřiště a soupeřky jednoznačně přehrávaly a to ještě některé šance neproměnily," dodával kouč.

Ale i přes vysoké vítězství složil hostující lodivod Vítkovicím poklonu. „Soupeři chci poděkovat za dobrý zápas a taky za to, že nám v 1. poločase udělil lekci, kdy s námi hrál vyrovnané utkání. Mají ve svém středu moc šikovné hráčky. Nás nyní čekají dvě utkání doma a rád bych, kdybychom po nich už mohli slavit divizní titul," uzavřel David Steffek.

MFK Vítkovice - FC Slavoj Olympia Bruntál 0:6 (0:0)
Branky: Jarošová 2, Helekalová, Lacková, Anna Pušková, Maková
FC SO Bruntál: Švajdová - Klepáčková (55. Kremserová), Steffková, Maková, Dorňáková - Lacková, Jarošová, Kocurová (70. Butorová), Helekalová - Bizonová, Anna Pušková. Trenér: David Steffek