Pražská Slavia se v Bruntále představila hned s osmi reprezentantkami v sestavě.

„Vzhledem k náročnému programu, kdy jsme ještě v týdnu hráli v ruském Permu osmifinále Ligy mistrů, nepřijeli jsme do Bruntálu ve zcela kompletní sestavě. Některé hráčky jsme nechali odpočinout. Šanci dostaly holky z lavičky a také z našeho juniorského družstva," říkal před zápasem trenér Slavie Anton Mišovec.

Domácí fotbalistky se proti favoritovi utkání snažily a podávaly nadšený, bojovný výkon. Hosté ale od začátku prokazovali své vysoké kvality a kombinačním, technickým pojetím předváděli zaplněným ochozům parádní podávanou.

Domácí celek srdnatě odolával bez inkasovaného gólu až do dvacáté minuty, kdy zahájila své střelecké galapředstavení hostující Kožárová. Domácí tým se snažil smazat rozdíl, ale vinou až přílišného respektu to proti výbornému soupeři neměl vůbec jednoduché. Navíc Kožárová přidávala jednu branku za druhou a do přestávky jich nastřílela celkem pět.

„Přijeli jsme do Bruntálu samozřejmě vyhrát, nastřílet co nejvíce gólů a předvést divákům pěkný fotbal. Cílem bylo také vyzkoušet další hráčky a myslím, že utkání pro nás určitě splnilo účel," povídal kouč Slavie Mišovec.

Také ve druhé polovině přinášelo utkání stejný obraz jako 
v první. Hráčky domácího družstva bojovaly a mohly i skórovat. Lacková ale po samostatném úniku z půli hřiště brankářku hostů Horáčkovou neprostřelila a korigování výsledků se domácí nedočkali ani po dorážce Makové, kterou gólmanka Slavie vyrazila na roh. Postupem času docházely domácím síly. Branky tak padaly na druhé straně, kde řádila střelecky disponovaná Kožárová.

Hosté dirigovaní režisérkou hry Divišovou, která mimo jiné přislíbila účast na lednovém halovém turnaji v Bruntále, bavili diváky a hráli naplno až do konce. Nakonec si odvezli z Bruntálu vítězství 12:0 a postup do čtvrtfinále poháru.

„Myslím, že se vaše hráčky nemusí za výkon stydět. Hráli jsme předešlé kolo v Čechách se stejně postaveným týmem jako je váš a nastříleli jsme mnohem více branek," řekl kouč pražské Slavie a pokračoval: „Čekáme teď na los, který nám přidělí soupeře ve čtvrtfinále Ligy mistrů, a podle toho přizpůsobíme náš další program. Pokusíme se uspět, ale bude to hodně těžké."

„Za dnešní zápas i sezonu musím holkám poděkovat. Byl to pro nás opravdový fotbalový svátek hostit takového soupeře a navíc před takovou návštěvou. Vždyť Slavila porazila v lize i Spartu Praha 4:0. Dnešní utkání už bylo nad naše síly, ale holky zaslouží uznání," uvedl po zápase manažer bruntálského dívčího týmu Ladislav Švajda.

A trenér Jiří Czakan dodal: „Tak Slavia je každopádně velké mužstvo a dnes to také dokázala. Myslím ale, že jsme nepodali úplně optimální výkon. Naši hru brzdil nadměrný respekt k soupeři, který holkám svazoval nohy."

FC SO Bruntál – SK Slavia Praha 0:12 (0:5)
Branky: 19., 22., 25., 28., 34., 52., 75., 84. Kožárová, 51., 70. Divišová, 59. Malinová, 83. Dlouhá. Diváků: 550

Bruntál: Švajdová – Jarošová, Balážová, Helekalová, Šandová (54. Bizonová) – Schoberová, Dorňáková, Varyšová, Steffová – Lacková, Maiwaldová (59. Maková). Trenér: Jiří Czakan
Slavia Praha: Horáčková – Němečková, Dlouhá, Čiperová, Jašová – Malinová, Adámková (74. Mrkvičková), Šušolová, Divišová – Svítková (62. Pakostová), Kožárová. Trenér: Anton Mišovec