Domácí nastoupili do zápasu se čtyřmi novými tvářemi a chtěli v zápase uspět. Hosté ale od úvodních minut podávali velmi dobrý, zodpovědný výkon. Na hřišti byla řada hráčů z ligovými zkušenostmi a diváci tak mohli sledovat oboustranně zajímavý a pohledný fotbal. Bruntálský tým působil fotbalovějším dojmem. V 17. minutě uvolnil Zdeněk Orság Bartesku, ten posunul na Cabala, který se zblízka nemýlil. Ve 28. minutě mohl zvýšit vedení hostů Kaup, který se po přihrávce Bertesky ocitl v gólové příležitosti. Domácí brankář Golinský byl na místě. O chvíli později nebezpečně pálil z dvaceti metrů Zdeněk Orság, míč mířil těsně nad břevno domácí svatyně. Snahu vyvíjeli také domácí, ale přes velmi dobře hrající obranu hostů se do vyložených šancí nedostávali. Ve 38. minutě byl blízko druhého gólu znovu Cabal, gólové střele scházely centimetry. V závěru poločasu přitlačili domácí. Vyrovnání měl na hlavě Půda, jehož hlavičku po centru Schreiera brankář hostů s námahou vytáhl ze šibenice na roh.

Druhou půli začali Bruntálští opět výborně. Aktivita se jim vyplatila v 52. minutě. Hosté si vytvořili v šestnáctce domácích tlak. Míč se dostal v rohu velkého vápna až k Havlíčkovi a ten křižnou střelou nedal domácímu brankáři šanci. Mokré Lazce si pak vypracovaly dvě dobré příležitosti, ale hosté je přežili bez újmy a naopak v 76. minutě udeřili potřetí. Domácí defenzíva odvrátila míč jen k Havlíčkovi, který jej chytrým lobem poslal do sítě. Hosté mohli vedení ještě navýšit. Samostatný nájezd Havlíčka na gólmana mezi třemi tyčemi neskončil.

Bruntál se veze na vítězné vlně a po vítězství 3:0 si odváží plný bodový zisk i ze hřiště Mokrých Lazců. „Musím celý náš tým za dnešní výkon v Mokrých Lazcích opravdu pochválit. Domácí se snad poprvé sešli v úplně kompletní sestavě i s exotickými hráči ve svém středu a nehráli špatně. Myslím, že utkání bylo oboustranně velmi dobré. My jsme dnes podali nejlepší výkon za mého působení v Bruntále a vyhráli zaslouženě," zhodnotil krátce utkání kouč SO Bruntál Antonín Mura.

Mokré Lazce – SO Bruntál 3:0 (1:0)

Branky: 17. Cabal, 52. Havlíček, 76. Mišurec
SO Bruntál: Šulák - Zdeněk Orság, Raab, Havlíček, Pokorný (75. Piňos) - Cabal (81. Dluhoš), Barteska (85. Svrčina), Kaup (69. Kubes), Mišurec - Horák, Šanda. Trenér: Antonín Mura. Diváků: 130.

(st)