Už před utkáním kouč Krnova Antonín Hudský věděl, kde jsou silné stránky protivníka: „Mají hodně rychlé hráče. Hrozí kolmými přihrávkami a jdou přímočaře do branky." Jenže jeho svěřenci jakoby na tato varování vůbec nereflektovali. Od počátku byl na hřišti jen jeden celek, a to byl domácí Frýdek-Místek.

Zjednodušeně by se dalo říci, že Krnov totálně vyhořel v defenzivní činnosti. Jeho hráči na domácí nestačili hlavně rychlostně a často se měnili jen do role statistů. „Soupeř si nevytvořil nějaký souvislý tlak, ale posílal kolmice dopředu. Pak přišla jednoduchá narážečka se záložníky a většinou gól," popisoval situaci na trávníku trenér Krnova.

Hosté dostali první gól hned v šesté minutě. Za další čtyři minuty přišel další úder a ve dvacáté minutě už to bylo 3:0 pro Frýdek-Místek. „Tři akce, tři góly. Naši hráči se vždycky otáčeli, kdo že toho dotyčného soupeře měl mít. Gólmanovi to taky na psychice nepřidá, když dostane góly v rychlém sledu a prakticky s tím nemůže nic dělat," vykládal dále Antonín Hudský. Do poločasu přidali Frýdecko-místečtí ještě další dvě trefy a Krnov byl zralý na ručník.

Do druhé půle udělal kouč hostů dvě změny v sestavě. Za kulhajícího Tomáše Šupáka nastoupil rekonvalescent Tomáš Hudský a místo Ladislava Klementa pak Lukáš Mitura. „Se zápasem už samozřejmě nic udělat nešlo. To stojíte na té střídačce a nestačíte se divit. Ale nějaké změny jsme udělat museli. Tomáš Šupák má pořád něco s tím kolenem a už nemohl dál. Bude muset k doktorovi," líčil krnovský lodivod.

Obraz hry se po přestávce příliš nezměnil. Jen domácí už se tolik nehnali do útoku. Přece jen pár minut po zahájení druhé půle se jim podařilo zvýšit už na 6:0. V pětašedesáté minutě přišel jediný světlý okamžik hostů. Po centru ze standardní situace vznikla v pokutovém území domácích skrumáž. „Na míč vyskakovali dva naši hráči a jeden soupeř. A myslím, že právě od něj se míč dostal do sítě," popisoval jediný úspěch svého celku Antonín Hudský.

Domácí se ke slovu dostali ještě dvakrát, a tak Krnovští byli rádi, když zazněl konečný hvizd hlavního sudího a jejich černá můra skončila. Krnov si odvezl z Frýdku-Místku ostudnou porážku 1:8.

„Asi jsme tu facku potřebovali, i když tohle je pořádný knokaut. Ale nemáme se na co vymlouvat, nepodrželi jsme balón, nepřihráli si, byli pomalí, statičtí. Neobsazovali jsme hráče, pořád nám tam běhal někdo volný," zlobil se krnovský kouč a pokračoval: „Hráli jsme hrozně alibisticky, v obraně jsme úplně selhali, ale nedařilo se nikomu. Oni jen nakopli rychlý míč dopředu a ten pak skončil v naší síti. V posledních zápasech jsme hráli opravdu dobře, ale tenhle výpadek fakt nechápu," kroutil hlavou kouč.

V neděli čeká Krnováky další důležitý souboj, doma s lídrem krajského přeboru, Dolním Benešovem. „Na tenhle výprask musíme co nejrychleji zapomenout, a už se soustředit na Benešov. Určitě uděláme nějaké změny v sestavě, hlavně v obraně, i když těch beků moc není. Kluci si musí uvědomit, že takhle se hrát opravdu nedá. Bohužel Tomáš Šupák je na tom hůř než byl, noha se mu nelepší, takže ten bude nejspíše chybět," uzavřel neradostně Antonín Hudský.

MFK Frýdek-Místek B - FK Krnov 8:1 (5:0)
Branka Krnova: 65. vlastní
FK Krnov: Petr - Biskup, Zelník, Daříček (70. Štěpán Ondra), Dvořák - Kaštovský, Bartonáček, Adam Ondra, Klement (46. Mitura) - Šupák (46. Hudský), Krčmařík. Trenér: Antonín Hudský