Už v sobotu od 14.00 hodin se na městském stadiónu v Bruntále představí ženy FC SO Bruntál, které ve svém prvním domácím vystoupení po vítězství v Brušperku přivítají SK Loděnice. V soutěži I. B třídy hostí v sobotu od 17.00 hodin Krásné Loučky celek Velkých Hoštic a Město Albrechtice přivítá Chuchelnou. Ve stejnou dobu se budou hrát zajímavá utkání okresního přeboru a okresních soutěží.

V nedělním programu nejvíce potáhne utkání v Bruntále, kde domácí FC SO Bruntál přivítá tým I. A třídy Moravan Oldřišov. Pokračovat budou i další zápasy okresního přeboru a mládeže.

Krnov chce ve Vendryni uspět

Krnovští fotbalisté přes léto pozměnili kádr. Do týmu přišla mladá krev, ale zatím to není úplně takové, jaké by si to kouč Petr Hrdlička představoval. Momentálně patří jeho svěřencům sedmá příčka.

V sobotu jedou Krnovští v rámci čtvrtého kola krajského přeboru na půdu předposlední Vendryně. „Jedeme tam uspět, to znamená přivézt tři body," říkal rozhodně trenér FK Krnov a hned dodával: „Chceme získat zpátky body, které jsme ztratili v prvním kole doma s Polankou. A Vendryně je zrovna soupeř, kde by se nám to mělo povést, kde bychom se mohli střelecky chytit. I když samozřejmě jejich tým rozhodně nepodceňujeme."

Vendryně je předposlední

Vendryni se úvod krajského přeboru příliš nevyvedl. Po třech kolech má na svém kontě jediný bod za remízu 1:1 v prvním kole v Dětmarovicích, v následujících dvou utkáních vyšlo mužstvo naprázdno. Také proto jim patří aktuální patnáctá pozice v tabulce.

Marodi Daříček s Havlíčkem

Krnovské mužstvo ale neodcestuje do Vendryně kompletní. Sezona teprve začala, ale Petru Hrdličkovi už začínají přibývat vrásky kvůli zraněním jeho svěřenců. „K dispozici nejspíše nebude Míra Daříček, který pořád léčí zraněnou achillovku, ještě ale uvidíme," jmenoval prvního maroda krnovský kouč. Horší situace je u Marka Havlíčka.

„Má problém se zadním stehenním svalem. Naštěstí se nepotvrdilo, že by ho měl natržený, je „jen" natažený. Ale i tak si to vyžádá delší odpočinek," objasnil stav dalšího krnovského hráče.

Během posledního utkání v Bohumíně musela odstoupit i nejnovější posila Martin Bánovec, který přišel na hostování ze Sigmy Olomouc. Vyřadilo ho nakopnuté lýtko. „S Martinem jsme si volali, s největší pravděpodobností by měl být připraven v sobotu nastoupit. Chodí na rehabilitace, přece jen je o něj v Sigmě výborně postaráno, má tam profesionální podmínky," uvedl první pozitivní zprávu Hrdlička.

Vrací se Zelník, půjde do útoku

S kým už bude moci krnovský lodivod najisto počítat, je Jan Zelník. „Honza se nám vrátil z dovolené, už absolvoval trénink v plné zátěži, před zápasem ho pak čeká ještě jeden. Bude určitě připraven," usmál se kouč.

A na jaký post se Zelníkem vlastně počítá? „Vzhledem ke zranění Marka Havlíčka uvažuji, že bych Honzu postavil na hrot vedle Martina Sklenaříka. Honza už se nám v útoku několikrát osvědčil. Podrží míč a je na něho dost faulů. Z toho pak vyplývají standardky," nastínil svůj plán Petr Hrdlička.

Rozstřílí se Martin Sklenařík?

Krnovští se ve Vendryni chtějí prezentovat aktivním fotbalem. „Chtěli bychom zopakovat první poločas z Bohumína, kdy jsme aktivně napadali, sbírali balóny a dostali soupeře pod velký tlak. S aktivním presinkem chceme vyrukovat i na Vendryni," stanovil taktiku krnovský trenér. Důležité ovšem bude, kolik šancí Krnovští promění, je to dlouhodobě jejich největší slabina. „Musíme to zlomit. Od toho máme v útoku Martina Sklenaříka, který se umí do šancí dostávat. Samozřejmě nejde všechno dávat. Ale myslím, že mu bude stačit jedna branka, klidně ušmudlaná, a rozstřílí se," spoléhá na svého forvarda Petr Hrdlička.

Utkání ve Vendryni se odehraje v sobotu a úvodní výkop je naplánován na 17.00 hodin.

Jiskra v sobotu ve Velkých Karlovicích

Navázat na domácí vítězství nad Kozlovicemi budou chtít fotbalisté Jiskry Rýmařov. Momentálně pátý celek divize zatím na venkovní vítězství čeká, ale zato Rýmařovští vyhráli oba domácí duely a jediný na hřišti soupeře prohráli těsně 1:2 s Vítkovicemi.

Velkým Karlovicím se určitě nedaří tak, jak by si jeho hráči představovali. Po třech kolech stále čekají na vítězství. První dvě kola Velkokarlovičtí prohráli, v posledním zápase získali zatím jediný bod, když remizovali 1:1 s Viktorií Přerov. Jejich největším problémem je zatím koncovka, protože dokázali vstřelit jen dvě branky, což je společně s Hranicemi a Dolním Benešovem nejméně v divizi. Na rozdíl od nich však Velké Karlovice hned pětkrát inkasovaly.

Právě nepříliš pevné obrany se bude snažit využít i Jiskra Rýmařov, která bude těžit z rychlosti svých křídel a také z formy střelce Tomáše Šupáka.

Trenér Milan Furik se může spolehnout také na výborného brankáře. Petr Kameník předvádí neuvěřitelné výkony a v každém zápase chytí minimálně tři, čtyři jisté branky soupeře.

Sobotní utkání Rýmařova ve Velkých Karlovicích začíná v 16.30.

Bude krasojízda pokračovat?

Tři vítězství, devět bodů a druhá příčka jen o skóre, to je bilance mužstva Břidličné po třech kolech krajského přeboru. Nikdo, ani samotní hráči a činitelé, to nečekal.

Břidličná je bezesporu největším překvapením krajského přeboru. Hned v prvním kole si poradila s Kobeřicemi poměrem 3:0. Poté v Markvartovicích prohrávala po poločase 1:2, přesto dokázala 4:2 zvítězit. V zatím posledním utkání těsně přehrála tradičního účastníka soutěže Háj ve Slezsku 2:1. A všichni věří, že série se jen tak nezastaví.

V sobotu odjíždí soubor Jana Jedličky do Dětmarovic, kde jej nečeká nic jednoduchého. Domácí jsou zatím osmí, když nasbírali po jednom vítězství, jedné remíze a jedné porážce. Doma ale budou chtít jistě urvat body. Břidličná bude spoléhat na svoje tradičně bojovné pojetí fotbalu a momentální střeleckou formu.

Utkání se odehraje v sobotu a odstartuje v 17.00 hodin.

Sobota 30. srpna

Divize ženy

FC SO Bruntál - SK Loděnice (14.00, městský stadión Bruntál)

I. B třída

Krásné Loučky - Velké Hoštice (17.00), Město Albrechtice - Chuchelná (17.00)

Okresní přebor

Vrbno - Jindřichov „A" (17.00), Staré Město - Osoblaha (17.00), Horní Benešov - Slezské Rudoltice (17.00), Světlá Hora - Zátor „A" (17.00), Stará Ves - Karlovice (17.00), Holčovice - Svobodné Heřmanice (17.00)

III. třída skupina A

Krásné Loučky „B" - Janov (13.45), Lichnov - Jindřichov „B" (17.00), Hošťálkovy - Zátor „B" (17.00), Slezské Pavlovice - Vysoká (17.00), Rusín - Brantice (17.00)

III. třída skupina B

Široká Niva - Horní Město (17.00), Razová - Velká Štáhle (17.00), Malá Morávka - Leskovec (17.00), Dvorce - Dětřichov (17.00), Milotice - Rýmařov „B" (17.00), Lomnice - Ryžoviště (17.00)

Krajská soutěž dorost

Rýmařov - Stará Bělá (14.00), Vrbno - Vávrovice (14.45)

Krajská soutěž žáci

Rýmařov - Vrbno (9.00 starší a 10.45 mladší), Krnov - Darkovičky (10.00 starší a 11.45 mladší)

Okresní přebor dorost

Třemešná - Světlá Hora (10.00), Juventus Bruntál - Město Albrechtice (10.00, hřiště SPŠ Bruntál)

Okresní přebor starší žáci

Krásné Loučky - Osoblaha (12.00), Bohušov - Karlovice (14.00), Horní Benešov - Slezské Rudoltice (14.30), Lichnov - Jindřichov (14.30), Holčovice - Chomýž (15.00), Třemešná - FC SO Bruntál B (16.00)

Okresní přebor mladší žáci

Břidličná - Úvalno (11.30), Stará Ves - FC SO Bruntál „B" (15.15)

Okresní přebor starší přípravka

Horní Benešov - Břidličná „A" (9.00), FC SO Bruntál „B" - Město Albrechtice (9.00), Břidličná „B" - Juventus Bruntál „B" (9.45), Malá Morávka - Chomýž (10.00), FC SO Bruntál A - FK Krnov (11.30), Stará Ves - Juventus Bruntál „A" (13.45), Zátor - Rýmařov (15.00)

Okresní přebor mladší přípravka

FK Krnov - Brantice (13.30), Město Albrechtice - FC SO Bruntál (13.30), Hošťálkovy - Rýmařov (14.45), Juventus Bruntál - Vrbno (16.00)

Neděle 31. srpna

I. A třída

FC SO Bruntál - Moravan Oldřišov (17.00)

Okresní přebor

Břidličná „B" - Nové Heřminovy (15.00)

Divize dorost

FK Krnov - Slavia Opava (14.30 mladší, 16.30 starší)

Krajský přebor žáci

FC SO Bruntál - Jablunkov (10.00 starší a 11.45 mladší)

Krajská soutěž žáci

Vrbno - Jindřichov (10.00)

Liga NEAFO Senior

9.00 Chomýž - FCF Kelta, 10.10 FK Steel - Třemešná, 11.20 Milotice - Krapkowice, 13.20 FC Karla - FC Bruntálsko, 14.30 SK Lom - Horní Benešov