Pikantní byl tento zápas hlavně pro dva hráče v sestavě hostů, krnovského odchovance Jiřího Šimčíka, a také Michala Krčmaříka, který v krnovském dresu odehrál podzimní část krajského přeboru. Trenérovi domácích René Vojtěškovi se vrátili rekonvalescenti, do utkání už zasáhl Daniel Biskup a Tomáš Hudský.

„Dan je v pohodě, jen byl zase pro změnu nemocný, měl horečky, ale utkání zvládl," povídal kouč Krnova a pokračoval: „Tomáš se už taky cítil dobře, doufáme, že mu zdraví vydrží, on měl v poslední době hodně zranění. Čtrnáct dní netrénoval, takže fyzička trochu opadla, ale to dožene." Naopak mu stále chyběl zraněný Adam Ondra, jeho bratr Štěpán měl studijní povinnosti a Miroslav Daříček si užívá dovolené.

Od počátku se hrál velice kvalitní fotbal. „Rýmařov má výborný tým, jsou tam výrazné individuality," pochválil protivníka René Vojtěšek. Domácí vstřelili dvě branky hned v první pětačtyřicetiminutovce. Nejprve se trefil ze standardní situace Zelník. Potom zvýšil po centru Laláka Schreier na 2:0.

I potom měli Krnováci spoustu gólových šancí. „Jenže jsme je neproměnili. Úplně se nedařila ani kombinace," poznamenal ke hře svých svěřenců kouč Vojtěšek a pokračoval: „Připadá mi, že někteří kluci začínají být s blížícím se začátkem soutěže nervóznější. Mám z toho takové smíšené pocity," dodával trenér domácích.

Po přestávce se podařilo skórovat i hostům, když snížili na 2:1. Měli i další příležitosti, ale krnovská obrana už Jiskře skórovat nedovolila.

René Vojtěšek hledal na utkání pozitiva. „Byl to cenný zápas proti kvalitnímu soupeři," začal hodnocení a pokračoval: „Dobré bylo, že jsme vydrželi běhat celých devadesát minut. Už se nestává, že makáme sedmdesát minut a pak zápas ztratíme, protože náš protivník má lepší fyzickou kondici. Musím kluky taky pochválit za to, že se pořád snažili o aktivní hru," dodával nový krnovský lodivod.

V úterý čeká na Krnovské další těžký test. Na svém hřišti totiž přivítají od 17.00 hodin divizní Mikulovice. „Je to soupeř, který by nás měl hodně prověřit. Mají styl hry založený na standardních situacích, které mají výborně zvládnuté. A my je musíme vypilovat," těší se na utkání René Vojtěšek. „Navíc si musíme taky vyzkoušet hrát pod tlakem, kombinaci pod tlakem, to jsou vždycky hodně přínosné zápasy, i když se třeba prohraje," dodal.

Následující víkend naordinoval kouč svým hráčům klid. Nebudeme hrát utkání, ale spolu budeme. Budeme pracovat na týmových věcech, psychika a tak. Prostě teambuilding," usmíval se Vojtěšek, který už dal dohromady i celý realizační tým. Posledním členem je nový vedoucí mužstva. „Bude jím pan Melios," představil jej kouč.

FK Krnov - Jiskra Rýmařov 2:1 (2:0)
Branky Krnova: Zelník, Schreier
FK Krnov: Petr (46. Furtchak) - Zelník, Biskup, Kozák, Dvořák (46. Vavrečka) - Bartoníček, Klement Lalák, Pobucký (46. Hudský), Mitura - Schreier. Trenéři: René Vojtěšek, Petr Hrdlička