Trenéru Petru Hrdličkovi se bohužel vinou zranění a nemocí trochu rozpadla sestava. „Teď se to na nás nějak lepí. Nemocní jsou Daříček a Prčík. S achilovkou je na marodce Havlíček, s Kravařemi se zranil Sklenařík," počítal marody kouč FK Krnov. Jediným navrátilcem byl Dankovič, který však po delší době naskočil po jednom tréninku, navíc musel hrát netradičně stopera. „Kuba už je v pořádku, ale chybí mu trénink," pokračoval Hrdlička.

Krnov s netypickou útočnou dvojicí Zelník a Adam Ondra vstoupil do utkání lépe. „Úvod nám vyšel, prvních deset minut jsme byli lepší. A hlavně jsme to dokázali proměnit v branku," vykládal krnovský trenér. V jedenácté minutě se po pěkné akci trefil Tomáš Hudský, 0:1.

Bohužel, jejich radost trvala jen dvě minuty. To se Frýdlantu podařilo vyrovnat na 1:1. Pak pokračoval spíše boj na velice těžkém terénu. „Celou dobu pršelo, takže si dovedete představit, jak hřiště vypadalo. To svědčilo více domácím, kteří jsou takoví bojovníci. My se snažíme hrát kombinačně, což moc nešlo," nastínil obrázek duelu Petr Hrdlička.

V poslední minutě první půle kopali domácí standardní situaci, v šestnáctce se objevil nekrytý hráč a Frýdlant vedl 2:1. „To se nám nemůže stávat, abychom inkasovali z poslední akce. Byl to nedůraz ve vápně," zlobil se kouč.

Po přestávce se Krnov snažil vyrovnat a přišly jeho velké šance. Dvě tutovky promarnil Zelník, Adam Ondra hrozil nebezpečnými střelami, Bánovec zase ze standardek. Jednou zachránila domácí tyč. Jenže v padesáté třetí minutě došlo v pokutovém území Krnova k závaru, míč se odrazil na domácí kopačky a bylo to 3:1.

Krnov se však dokázal vrátit do utkání. Štěpán Ondra si po hodině hry naběhl do vápna na přihrávku a byl sražen. Nařízenou penaltu proměnil jeho bratr Adam, 3:2. Jenže v sedmašedesáté minutě vyrobila obrana hostí velkou hrubku. Došlo k nedorozumění mezi beky a brankářem Furčákem, nikdo si nešel pro volný míč. K němu se dostal jako první domácí hráč a pohodlně zvýšil na 4:2.

„Nehráli jsme špatně, musím kluky pochválit. Makali, snažili se, dřeli. Vytvářeli jsme si šance, ale neproměňovali. Navíc jsme udělali dvě chyby, které nás stály body. Frýdlant má rychlý přechod od útoku a smrtící brejky, z toho byl nebezpečný," zhodnotil kouč Krnova Petr Hrdlička.

1.BFK Frýdlant nad Ostravicí – FK Krnov 4:2 (2:1)
Branky Krnova: 11. Hudský, 61. Adam Ondra (z penalty).
FK Krnov: Furčák – Dvořák, Dankovič, Švrček, Šimčík – Hudský (Mitura), Bartoníček, Banovec, Štěpán Ondra (Šmíd) – Zelník, Adam Ondra. Trenér: Petr Hrdlička