Hned při první gólové situaci, kdy hráči Hrabové dostali míč do sítě Rýmařova, se ukázalo, že dnes to nebude zrovna šťastný den pana rozhodčího. Před gólovou střelou si hostující fotbalista zpracoval balón evidentně rukou, sudí to však přehlédl.

Domácí Jiskru situace sice naštvala, ale nepoložila. Naopak byli to domácí mladíci, kteří svého protivníka zatlačili do defenzivy a vytvořili si i slušné šance. Při jedné z nich byl v pokutovém území domácí fotbalista stažen rukama k zemi, ale píšťalka zůstala němá. „Kluci museli bojovat dál, i když byli hodně znechuceni přístupem rozhodčího. A to ještě navíc soupeř v následujících minutách zahrál několikrát rukou, ale hlavního sudího to vůbec nezajímalo," krotil hlavou rýmařovský trenér Roman Procházka.

Bohužel pak udělala domácí obrana chybu, kdy při jedné útočné akci Hrabové zaspala a dovolila hostům zvýšit na 2:0. Následně se ale Radku Zatloukalovi podařilo snížit a vykřesat pro svůj tým naději na dobrý výsledek. „Naši hráči mají můj obdiv, že se drželi a pořád bojovali a vytvářeli si hodně šancí," komentoval kouč Procházka.

Domácí obránce Pavel Zifčák poslal dlouhý míč až do šestnáctky soupeře, tam jej tečoval Kamil Pauler a míč skončil v síti Hrabové. Radost však netrvala dlouho. Hlavní arbitr branku nejprve bez problémů uznal, o chvíli později ji ovšem zrušil pro domnělý ofsajd. „Když jejich obránce stojí před naším hráčem minimálně metr, tak nevím, nejspíš se přes noc změnila fotbalová pravidla, jinak si to nedokážu vysvětlit," zlobil se domácí trenér.

Hosté potom zvýšili na 3:1 a bylo po zápase. „Jak jeden člověk dokáže mládeži znechutit sport. Musíme se z toho dostat a nachystat se na další zápas v Albrechticích," ohodnotil utkání stručně Roman Procházka.

TJ Jiskra Rýmařov - TJ Sokol Hrabová 1:3

Branka Rýmařova: Zatloukal

TJ Jiskra Rýmařov: Ilnický Tlapal, Bureš, Mrhal, Klembara - Skrutek (46. Jindřich Turták), Michal Turták (46. Bendík), Vaněrek (46. Zifčák), Zatloukal Pauler (64. Mitov), Holuša (85. Kameník). Trenér: Roman Procházka, vedoucí: Tomáš Durna. (jr)