Zajímavé utkání odehráli starší dorostenci fotbalového FK Krnov v Havířově, kam zajížděli v rámci dalšího kola Moravskoslezské divize.

Havířovu patří druhá příčka v patnáctičlenné tabulce a je to jeden z velkých favoritů soutěže. Zato Krnovu se v úvodu sezony až tak nedaří, a proto mu náleží až třináctá pozice. Také toto utkání začalo předpokládaným náporem domácího celku. „Naštěstí Havířov nedokázal ten svůj tlak využít," povídal trenér krnovského staršího dorostu Martin Lhotka.

Po dvaceti minutách se už do hry dostal i hostující kolektiv a fotbal se vyrovnal. „Jenže když už to vypadalo, že máme hru pod kontrolou, chyboval Ostrák a domácí šli do vedení," popisoval kouč Krnova. Havířov vedl 1:0, běžela třiadvacátá minuta.

Jenže, kdo si myslel, že Krnováci zápas zabalí, mýlil se. „Naše hráče inkasovaná branka vůbec nerozhodila. Naopak dokonce začali Havířovské přehrávat," pochvaloval si Martin Lhotka. Vyrovnávací trefa na sebe nenechala dlouho čekat. Trvalo to jen sedm minut. Hostující útočník Hrubý se dokázal uvolnit přes havířovského obránce a zkušeně přehodil vybíhajícího gólmana, 1:1. „Do konce poločasu už sice žádný další gól nepadl, ale naši kluci byli určitě lepším týmem," poznamenal lodivod FK Krnov.

Také po přestávce to byli hosté z Krnova, kteří zahrozili jako první. Velkou šanci si vypracoval Patrik Havlíček, jenže jeho ránu zastavila tyčka. Po hodině hry přišla druhá osudová chyba Krnováků. „Zase jsme udělali hrubku v obraně a domácí nás za ni podruhé potrestali. Bohužel oba první góly jsme jim nabídli sami," kroutil hlavou Martin Lhotka.

Bohužel ze strany Havířova to nebylo vše. Branka na 2:1 domácí notně povzbudila, a tak už po pěti minutách přišlo de facto rozhodnutí. Za krnovskou obranu si naběhl havířovský útočník a brankáři Nevřelovi nedal šanci, 3:1.

Krnov se ale pořád snažil s utkáním něco udělat. „S blížícím se závěrem jsme začali více riskovat, to přinášelo šance na obou stranách," říkal kouč Krnova. Jednu z nich využil pět minut před koncem hostující Okřina a snížil na 3:2. Bohužel vyrovnat už se krnovským dorostencům nepodařilo.

Trenér Martin Lhotka byl na jedné straně spokojený s předváděnou hrou, litoval však chyb. „Sehráli jsme výborné utkání. Bohužel domácí nás tvrdě potrestali za naše chyby. Dvakrát škoda našich nevyužitých příležitostí. Bohužel na každý gól se strašně nadřeme a pak nám ty síly chybí," uzavřel krnovský trenér. Mladí Krnováci tak zůstávají v tabulce divize na třinácté pozici. Po pěti utkáních mají na svém kontě čtyři porážky a jediné vítězství 4:3, které ukořistili hned v prvním kole na půdě Vsetína.

MFK Havířov - FK Krnov 3:2 (1:1)

Branky Krnova: 30. Hrubý, 85. Okřina

FK Krnov: Nevřela Blažek (75. Okřina), Rolný, Ostrák, Čevela Zeman (70. Pavlíček), Tilkeridis, Turek (61. Chrobák), Havlíček Juřina, Hrubý. Trenér: Martin Lhotka. (hab, mal)