V úvodních minutách byl sice k vidění vyrovnaný fotbal, když se bojovalo hlavně o střed hřiště, ale postupem času získávali domácí navrch. Jiskra si vypracovala převahu a v sedmnácté minutě šla do vedení. Tomeček si naběhl na dlouhý míč, vydal se přímo do pokutového území hostů, kde byl zastaven nedovoleně.

Nařízenou penaltu bezpečně proměnil klasický exekutor Cabák. Hned o minutu později se gólově prosadil další domácí hráč. Daniel Kopeček využil přihrávky Zifčáka a zvýšil vedení Jiskry na rozdíl dvou branek.

Po druhém gólu už měli zápas jednoznačně na svých kopačkách domácí, kteří si vytvářeli spoustu šancí. Rýmařovští je navíc dokázali proti jiným jarním zápasům i proměňovat. Ve dvaadvacáté minutě zvýšil už na 3:0 Tomeček. Za další minutu zvyšoval na 4:0 po narážečce s Kopečkem Vajdík.

Gólová smršť nebrala konce a ve dvacáté sedmé minutě zvýšil střelou pod břevno Cabák už na 5:0. Branky do sítě hostů padaly dále a o dalších deset minut později přidal šestý gól do šatny hostů Tomeček.

Ve druhém poločase hru diktovali opět domácí. Ve čtyřicáté deváté minutě se individuálně prosadil Tomeček. Převaha Jiskry byla veliká a v jednasedmdesáté minutě to potvrdil osmým gólem v síti hostů Vajdík. Hosté neměli sílu k protiútokům, a tak jejich jediná hrozba byla střelba z dálky. Ta ale přicházela jen velmi sporadicky.

Gólový účet na konečných 9:0 pak v závěru uzavřel Kováč, který využil nabídky spoluhráče Tomečka. Domácí Jiskra si tak čtyři kola před koncem zajistila titul v krajské soutěži dorostu. Další zápas odehrají Rýmařovští v sobotu proti Odrám.

Jiskra Rýmařov - Budišov nad Budišovkou 9:0 (6:0)
Branky: Tomeček 3, Cabák 2 (jedna z penalty), Vajdík 2, Daniel Kopeček, Kováč
Jiskra Rýmařov: Vilímek - Urbánek, Kováč, Cabák, Pavel Kopeček - Seifert, Vajdík, Zifčák, Raušer - Tomeček, Daniel Kopeček. Střídali: Sudek, Ondřej Kopeček, Orel. Trenér: Tomáš Durna