Hned od začátku Krnovští soupeře přehrávali a vytvořili si několik slušných šancí. První gól padl už ve 13. minutě. Wenda si počkal na odražený míč a křížnou střelou poprvé rozvlnil síť za brankářem Čechovic. O šest minut později přihrál Hrubý Zetkovi a ten lehce zasunul míč do prázdné brány podruhé, 2:0. Za další tři minuty se prosadil Rys a zvýšil na tříbrankový rozdíl. Pak se hra vyrovnala.

A šance přišla i na druhé straně, ve 37. minutě mohli hosté snížit, ale selhali. Tohle zaváhání stálo hosty hodně, protože hned ve čtyřicáté minutě se k zakončení dostal Hrubý a i přes velkou snahu obrany dostal míč do sítě Čechovic. Uzavřel tak poločasové skóre na 4:0.

„S prvními třiceti minutami jsem byl velice spokojený. Celý tým byl aktivní. Hra byla nápaditá a musela se líbit i divákům. Pak jsme se uspokojili vývojem, přestali jsme se hýbat a mohli jsme i inkasovat," komentoval dění na hrací ploše v první pětačtyřicetiminutovce trenér Krnova Martin Lhotka.

Druhý poločas přinesl v úvodu vyrovnanou hru. Na obou stranách bylo pár příležitostí, ale neurodilo se. Až v poslední pětadvacetiminutovce zase začal Krnov v utkání dominovat. A s tím přišlo i navýšení skóre. Nejdříve se v sedmdesáté minutě prosadil Hrubý. Přes přetrvávající tlak zvýšil Krnov skóre až v samotném závěru. Dvě minuty před koncem se střelecky prosadil Chrobák a už v nastaveném čase završil hattrick hlavou Hrubý.

„Na začátku druhého poločasu jsme měli stále málo pohybu. Čechovice si vytvořily pár situací, ale naštěstí nás nedokázaly potrestat. Tohle se nám podařilo změnit až v posledních pětadvaceti minutách. Výsledek je výborný. Tímto jsme se dostali do klidu. Výkon, který jsme předvedli, měl dvě tváře.

Za prvé spokojenost s úvodem, se kterým bychom překvapili i silné týmy. A ta druhá byl náš slabý pohyb mezi třicátou a pětašedesátou minutou. Tam jsme si zasloužili potrestat," zhodnotil utkání Martin Lhotka.

FK Krnov - Sokol Čechovice 7:0 (4:0)
Branky: Hrubý 3, Wenda, Zetek, Rys, Chrobák
Krnov: Nevřela - Wenda, Rolný, Pohludka, Žida - Chrobák, Zetek (88. Gajarský), Graf (67. Tűmmler), Zapletal, Rys (85. Mitura) - Hrubý. Trenér: Martin Lhotka