Hosté přijeli do Dolní Moravice s cílem bojovat o postup, ale od začátku jim to nevycházelo. Světlá Hora se snažila hrát, ale v obranné fázi předváděla katastrofální výkon. Domácí naopak hráli s velkým nasazením a chutí.

Dolní Moravice rozhodla v první dvacetiminutovce. Nejprve se prosadil aktivní Michal Vala, který poslal svůj tým do vedení. O chvíli později si dezorientovaní hosté vstřelili vlastní gól, a poté byl posouzen střed hostujícího obránce s pronikajícím domácím útočníkem jako nedovolený a Dolní Moravice zahrávala pokutový kop. Michal Vala neměl potíže a domácí vedli tříbrankovým rozdílem.

Kalich hořkosti museli hosté vypít ještě před přestávkou, kdy rychlou křídelní akci Dolní Moravice zakončil Pospíšil čtvrtou brankou.

Do druhé půle nastoupili hosté se snahou zvrátit nepříznivý výsledek. Domácí si ale věřili. V 55. minutě se hosté zlobili na rozhodčího, který posoudil zákrok domácího obránce na hostujícího Korcha v pokutovém území Dolní Moravice jako dovolený a hra pokračovala.

V 59. minutě hosté zbytečně přestali hrát při domnělém autu, ale hra pokračovala a byl z toho pátý gól v síti Světlé Hory. Hosté byli na kolenou a Dolní Moravice mohla slavit. Skóre narostlo na 7:0 a až potom se dostala ke slovu zdecimovaná Světlá Hora, která po chybě domácího brankáře snížila gólem Krause.

Konečné slovo ale měli domácí, kteří v závěru upravili na konečných 8:1 a mohou po roce slavit návrat do I. B třídy.

Dolní Moravice Světlá Hora 8:1 (4:0)

Branky: Michal Vala 3 (z toho 2 penalty), Pospíšil 2, Baštrňák, Babčák, Milan Vala Kraus.