Domácí tým i s několika vynucenými změnami v sestavě měl od začátku utkání hru jasně ve své moci. Domácí hráčky byly zatažené hluboko na své polovině a převážně se jen bránily. Olympia si vytvářela řadu brankových příležitostí. Již v 5. minutě našla Lacková ideálně Varyšovou a ta sama před brankářkou nezaváhala a otevřela skóre utkání.

Poté měl domácí tým spoustu další šancí, ale ani ty vyložené nedokázal proměnit. Gól přišel až ve 23. minutě. Obě aktérky úvodní branky si role vyměnily a Lacková zvýšila svým premiérovým gólem v ženách na 2:0. Olympia pokračovala v aktivitě a dobrém výkonu. Ve 38. minutě vybojovala míč Dorňáková, uvolnila Jarošovou a ta zvýšila na poločasových 3:0.

Ve druhém poločase pokračoval domácí tým v kvalitním výkonu. Olympia hrála s chutí a tlačila soupeře k jeho velkému vápnu. V 53. minutě převzala na vlastní polovině míč Maková po přihrávce Varyšové a po samostatné akci zvýšila po parádním sólu krásným gólem, který byl u ní také premiérový, již na 4:0.

Tlak domácích pokračoval i v dalších minutách. V 66. minutě zahrávala přímý kop z úhlu Fišerová, v pokutovém území hostů si míč zpracovala Varyšová a stav se měnil na 5:0 pro Olympii. V 71. minutě brankářka Švajdová dlouhým výhozem našla Jarošovou.

Bruntálská střelkyně prošla vším, co jí stalo v cestě až k bráně hostů, a zvýšila náskok svého týmu na rozdíl šesti branek. Domácí hrály s chutí a prahly po dalších gólech.

V 74. minutě ale udělala domácí obrana jedinou chybičku a hostující celek snížil na 6:1. Hráčky Olympie v závěru ještě přidaly a v 79. minutě opět Varyšová přihrávala Lackové a ta zvýšila už na 7:1. O dvě minuty později uzavřela svůj hattrick v utkání Lacková a v 85. minutě svou pátou nahrávkou na gól vybídla Jarošovou, která lobem uzavřela na konečných 9:1 pro Olympii.

„Měli jsme dnes k dispozici velice mladý tým, ale všichni zaslouží za výkon pochvalu. Příští utkání hrajeme až za čtrnáct dnů s Brušperkem a opět na vlastním hřišti," řekl k utkání manažer týmu Ladislav Švajda.

TJ Olympia Bruntál – Trojanovice 9:1 (3:0)
Branky Olympia: Lacková 3, Jarošová 3, Varyšová 2, Maková
Olympia Bruntál: Švajdová – Gocalová, Fišerová, Maková, Dorňáková – Helekalová, Jarošová, Varyšová, Starková – Lacková, Janíčková (72. Bušíková). Trenéři: Zbyněk Urbaník a Martin Bílka