Fotbalistky Olympie začaly aktivně a už v 7. minutě měla šanci Jarošová. Hosté ale předváděli v Bruntále po celý zápas houževnatý výkon a snažili se domácímu favoritovi na hřišti znepříjemnit situaci. Ve 24. minutě pálila Jarošová, stav se neměnil.

Šok pro domácí hráčky a příznivce přišel ve 36. minutě. Útočnou akci hostů zakončila úspěšně Stařinská a Vítkovice překvapivě vedly. Domácí hráčky se snažily o odpověď, ale Jarošová ve 38. minutě ani do třetice neuspěla. O minutu později měly vyrovnání na kopačkách nejprve Šuranská a po ní Šandová, na poločasovém vedení Vítkovic ale nic nezměnily.

Druhý poločas začal opět náporem Olympie. Domácí fotbalistky hned v úvodu zahrozily, ale hostující kolektiv stačil nebezpečí odvrátit. Vyrovnání se hráčky Olympie konečně dočkaly v 53. minutě. Hosté faulovali Jarošovou, a domácí zahrávali trestný kop. Sama postižená si postavila míč a z dobrých dvaceti metrů nedala brankářce Vítkovic šanci, 1:1.

Začínalo se znovu. Olympia mocně útočila a hnala se za vítězstvím. V 66. minutě spálila šanci Jarošová a o pár minut později Helekalová. V 80. minutě se mohla mezi střelce zapsat Šandová, ale také neuspěla. Ještě v téže minutě se ale dostala do individuální akce Šuranská, která potáhla míč ze strany a chladnokrevně zakončila vítězným gólem, 2:1.

Vítkovice to v závěru zkoušely, ale Olympia své vítězství už bez potíží uhájila a po vítězství 2:1 se stává vítězem divizní soutěže žen a postupujícím do druhé ligy. „Musím holky za celou sezonu pochválit. Zvládli jsme těžká utkání a nakonec jsme to dotáhli k vítězství v divizi. Jestli budeme reflektovat na postup, to uvidíme podle obsazení druholigové soutěže. Pokud tam bude alespoň osm týmu, tak určitě půjdeme výš," řekl po utkání manažer týmu Ladislav Švajda.

Olympia Bruntál – MFK Vítkovice 2:1 (0:1)
Branky: 53. Jarošová, 80. Šuranská – 36. Stařinská
Olympia Bruntál: Švajdová – Balážová, Fišerová, Dorňáková, Klepáčková – Maková (66. Carbolová), Jarošová, Helekalová, Lacková (70. Starková) – Šandová, Šuranská (90. Janíčková). Trenéři: Zbyněk Urbaník a Martin Bilka