Hosté přijeli posíleni o čtyři hráče‚ kteří pravidelně nastupují ve 2. dorostenecké lize‚ takže Krnováky nečekalo určitě jednoduché utkání.

Na začátku utkání se hrálo zejména mezi šestnáctkami a nebyly k vidění žádné šance. Hosté byli fotbalovější‚ drželi míč více na kopačkách‚ ale do příležitostí je krnovská obrana nepouštěla. Na první obrovskou šanci se tak čekalo až do třicáté minuty‚ a dostali se do ní hosté. Krnovský brankář Kočenda se však vyznamenal a fantastickým zákrokem vyrazil míč mimo své tyče. A tak po nenápadném útoku udeřilo na druhé straně. Po centru z pravé strany zavěsil do vzduchu Havlíček a hlavou nekompromisně skóroval.

Když už to vypadalo‚ že krnovští udrží těsné poločasové vedení‚ podařilo se hostům vyrovnat. V pětačtyřicáté minutě po rohovém kopu a špatném vyběhnutí krnovského brankáře spadl míč k vítkovickému Šimákovi a ten neměl se vstřelením branky problém. Hosté se tak dočkali zasloužené branky za svou větší aktivitu v první půli.

Do druhého poločasu však nastoupil krnovský tým jako vyměněný. Zlepšil pohyb‚ zvýšil nasazení‚ zpřesnil kombinaci a hosté se dostávali pod obrovský tlak. Fotbal se hrál pouze na jedné polovině a Krnovští se dostávali do jedné šance za druhou. Bylo tak jen otázkou času‚ než se domácí hráči dočkají branky.

Ve třiapadesáté minutě se po krásném centru Havlíčka zavěsil do vzduchu Drahotušský a gólmanovi hostů nedal šanci. I po vstřelení branky byli krnovští fotbalisté jednoznačně pány na hřišti a dále se dostávali do šancí. Za šest minut po vedoucím gólu odcentroval Havlíček a opět hlavou zvýšil vedení Krnova na 3:1 Valík.

Po dalších deseti minutách se Krnov dočkal dalšího úspěchu, byla to asi nejhezčí branka v utkání. Po klasické české uličce se individuálně prosadil Košárek. Nejprve posadil na zadek oba stopery hostujícího družstva‚ poté obešel také gólmana a po krásném slalomu už jen míč uklidil do prázdné branky, 4:1.

Po tomto momentu se zdálo utkání rozhodnuté. Navíc za dalších deset minut našel přesným pasem přes celé hřiště Urban znovu Košárka‚ pro kterého již nebyl problém uklidit míč podél brankaře do branky, 5:1.

Utkání se již dohrávalo a ještě v devadesáté minutě se dočkali hosté alespoň zkorigování výsledku. Nekoncentrovaná obrana domácích už pomalu slavila zasloužené vítězství a za hosty se trefil Šimák, který stanovil konečný výsledek na 5:2 pro FK Krnov.

„Po třech porážkách v řadě a bez obdrženého gólu jsem za toto vítězství strašně šťastný a před klukama musím smeknout. Dnešní utkání jsme si zejména za druhý poločas zasloužili vyhrát a jsem moc rád‚ že jsme vybojovali třetí vítězství ze čtyř domácích utkání. Teď zajíždíme na půdu posledních Slušovic‚ kde bychom chtěli na výkon a vítězství navázat a dovézt domů tři body," konstatoval po utkání šťastný trenér Marcel Cudrák.

FK Krnov FC Vítkovice 1919 5:2 (1:1)

Branky: Košárek 2, Havlíček‚ Drahotušský‚ Valík Šimák 2

FK Krnov: Kočenda - Krupík (78. Vodička)‚ Čanecký‚ Drahotušský‚ Urban - Štěpán (73. Matějíček)‚ Uherek (73. Šimeček)‚ Havlíček (81. Mohyla)‚ Simichanidis, Košárek‚ Valík. Trenér Marcel Cudrák st.

Mladší dorost: FK Krnov FC Vítkovice 1919 0:5 (0:0)

FK Krnov: Zezula - Juřina‚ Rolný‚ Čevela‚ Zeman - Ostrák‚ Mohyla‚ Benian‚ Rožanski - Hrubý‚ Pavlíček, střídal: Ondruška.

MAREK KORABA