Jak domácí Krásné Loučky, tak i hostující Úvalno, nezačaly letošní ročník I. B třídy vůbec dobře a tak se minulou sobotu v rámci okresního derby hrálo o velmi důležité body.

Lépe do utkání vstoupili hráči Úvalna, kteří se už v 5. minutě ujali vedení zásluhou trefy Lakvy. Domácí se nenechali inkasovanou brankou zaskočit a postupně přebírali na hrací ploše iniciativu. Ve 12. minutě to vyústilo ve vyrovnávací gól, o který se postaral domácí Kočenda. Domácí fotbalisté měli převahu v poli, ale střelecky se neprosazovali.

Hosté hráli takticky zezadu a podnikali protiútoky. Při třech z nich měli domácí i dávku štěstí, ale stav se neměnil. Důležitý moment přišel těsně před odchodem do šaten, kdy hosté inkasovali. Po útočné akci Krásných Louček napřáhl ke střele z dobrých dvaceti metrů domácí Ručka a vymetl pavučinu v šibenici branky nešťastného brankáře Úvalna. Bojovný fotbal pokračoval z obou stran i po přestávce. Krásné Loučky měly převahu a i více střeleckých pokusů.

Hosté bránili a čekali na příležitost. Místy se na hřišti i přitvrdilo. Rozhodnutí přinesla 70. minuta. Po vydařené akci Krásných Louček přidal třetí branku do sítě Úvalna domácí Bačovský. Náskok Krásných Louček vzrostl na rozdíl dvou branek.

Domácí mohli hrát v klidu. Hosté naopak zkoušeli s utkáním něco udělat, ale gólově to nevyjádřili. Kromě několika vzrušivých momentů se tak již nic na hřišti Krásných Louček nestalo. Po vítězství 3:1 si tak důležité tři body připsaly Krásné Loučky. Úvalno bude bojovat o posun z chvostu tabulky v sobotu na svém hřišti, kde přivítá v dalším důležitém okresním derby o konec tabulky I. B třídy, celek Slezanu Jindřichov.

TJ Krásné Loučky - TJ Úvalno 3:1 (2:1)
Branky: Lakva za Úvalno, Kočenda, Ručka, Bačovský za Krásné Loučky