„S výsledkem jsem spokojený. Je to dobrý vstup do turnaje, ale hra z naší strany nebyla optimální. Byla tam cítit velká nervozita. V našem projevu mi chyběla nějaké emoce, to jsem hráčům vyčítal o přestávce,“ poznamenal reprezentační kouč devatenáctky David Holoubek. „Ve druhém poločase to hráči zlepšili, i vlivem střídání a bouřky v kabině. Jsem moc rád, že na zápas přišli fanoušci a povzbuzovali nás. Ve druhém utkání se Severním Irskem ale musíme podat mnohem lepší výkon,“ podotkl.

Opavští basketbalisté porazili Jindřichův Hradec 95:71
PODÍVEJTE SE: Opava splnila povinnost, porazila nováčka

„Výkonnostně to nebylo úplně nejlepší, ale jsme rádi, že jsme do kvalifikace vstoupili vítězně. Od výhry se můžeme odrazit. Čekali jsme, že to bude těžký zápas, ale celkově jsme ho zvládli,“ vzal si slovo Dalibor Večerka, opavský odchovanec, který momentálně hostuje v pražské Spartě. „Jsem rád, že to takhle vyšlo a hrajeme zrovna v Opavě. Na tribuně jsem měl rodiče, přítelkyni a spoustu kamarádů,“ pousmál se rodák ze Žimrovic.

Česko U19 – Kazachstán U19 3:0 (1:0)
Branky: 17. Vecheta, 51. Vecheta, 60. Vydra. Rozhodčí: Nuza – Morina (oba Kosovo), Cerei (Rumunsko). ŽK: Jambor, Večerka, Samek, Kutík – Kravčenko, Širobokov. Diváci: 580.
Česko: Kinský – Hadaš, Vydra, Večerka, Kutík – Samek (61. Mašek), Jambor – Višinský (68. Langhamer), Drozd (83. Jedlička), Šíp (61. Uriča) – Vecheta (61. Stránský). Trenér: David Holoubek.
Kazachstán: Anarbekov – Azatov, Širobokov, Chalmatov, Satyšev, Kravčenko – Kuškumbajev (46. Sultanijazov), Jakovlev (89. Pangerej), Rachimžanov (65. Amatajev) – Trufanov (65. Ankudinov), Kenžebek (74. Rachmet). Trenér: Alexandr Kuznětsov.