Jenomže potom přišla smolná porážka ve Valašském Meziříčí a na Krnováky čekal klíčový duel proti stejně sestupem ohroženému Slavičínu. Jihomoravané jako farma Zlína mohli v tomto veledůležitém utkání poprvé použít i druholigové posily. Na trávník tak vyběhlo hned osm zlínských fotbalistů. Podle toho taky utkání vypadalo. Krnov sice ve druhé půli protivníka zatlačil, v jedné chvíli sahal po bodech, ale nakonec podlehl 1:4.

Kapitán Jan Zelník nastoupil po jednozápasové pauze, způsobené pracovními povinnostmi, opět ve středu krnovské zálohy, i on jakožto defenzivní štít podporoval své spoluhráče v ofenzivě. Nakonec však odešel z trávníku smutný.

Jak jste viděl zápas z vašeho pohledu?

Myslím si, že to byl dobrý zápas. Soupeř byl hodně kvalitní. Hráli jsme s nimi vyrovnanou partii, jediný rozdíl byl v tom, že Slavičín dával góly, a my ne. Byli o hodně produktivnější a z toho pohledu vyhráli zaslouženě.

V první půli jste vypadali ustrašeně, ale po přestávce jste protivníka zatlačili. Projevila se zase vaše špatná koncovka.

Určitě jsme ani za stavu 0:2 nesložili zbraně, a snažili se vyrovnat. Tlačili jsme se do jejich šestnáctky a nějaké šance si vytvořili, ale neměli jsme tolik štěstí, aby nám tam spadl víc než jeden gól. Nebo štěstí… nevím, jak už bych to nazval. Míče se tam odrážely od jejich hráčů, skákaly po břevnu, po tyčkách, těsně vedle… Zkrátka jsme další góly nedali.

Co říkáte tomu, že za Slavičín nastoupilo osm hráčů ze Zlína, tedy druholigových fotbalistů?

Bohužel tohle je ve více mančaftech v divizi. Vůči ostatním týmům, kde hrají amatéři, celou sezonu poctivě makají a ještě k tomu chodí do práce, tak to je hodně nespravedlivé a nefér. Ale je to jejich rozhodnutí a svaz to posvětil, tak se proti tomu nedá nic dělat.

Jsou dvě kola do konce, teď už bude záchrana hodně složitá. Pořád věříte?

Samozřejmě už nezáleží jen na nás, ale taky na soupeřích, na týmech, co jsou okolo nás v tabulce, jak budou hrát. Každopádně my se nesmíme dívat nalevo ani napravo, vyhrát v Lískovci i doma s Mikulovicemi, uhrát šest bodů a uvidíme. Snad se tam někdo nahoře nad námi slituje a přinese nám ten potřebný kus štěstí.

Krnovská prohra s profesionály

FK KRNOV – SLAVIČÍN 1:4 (0:2)

Krnovští fotbalisté se ocitli nad propastí s názvem krajský přebor. Dvě kola před koncem divizní soutěže se ocitli na předposlední pozici, se stejným počtem bodů jako poslední celek z Dolního Benešova. Rozhodla o tom nedělní prohra s výrazně posíleným Slavičínem.

Poté, co Krnovští porazili Orlovou a následně i Nový Jičín, začínali fanoušci věřit, že se divize přece jen podaří zachránit. Po uplynulé neděli je ale všechno jinak. Krnováky čekal klíčový souboj o udržení se stejně ohroženým Slavičínem. Toto mužstvo je farmou druholigového Zlína, a jelikož druhá nejvyšší soutěž skončila, mohli Slavičínští poprvé využít i zlínské posily. Do Krnova přivezli hned osm druholigových profesionálů, proti kterým se postavil tým s nejskromnějšími podmínkami v celé soutěži.

Úvod utkání naznačil, že oba celky si jsou vědomy, o co hrají. Nikdo nechtěl udělat chybu, na hráčích byla patrná nervozita. Slavičín držel více míč na svých kopačkách, ale první příležitost si vypracovali domácí. Krčmařík poslal po sedmi minutách hry míč mezi beky Šimčíkovi, ale gólman hostů se mu vrhl pod nohy a zachránil. Slavičín výrazněji zahrozil až v jednadvacáté minutě, kdy se dostal do přečíslení šest na čtyři. Nebezpečnou přihrávku před prázdnou branku však vystihl Daříček.

Za tři minuty se však už skóre měnilo. Železník dostal přesnou přihrávku za obranu a přehodil vybíhajícího gólmana Řeháčka, 0:1. Branka byla jen vyústěním územní převahy hostů. Inkasovaný gól Krnovské přece jen trochu probudil. Hostujícího brankáře ohrozil střelou z úhlu Martin Sabó. Kaštovského šanci ve třiatřicáté minutě zastavil těsný ofsajd. Agilní Kaštovský pak prošel sám s míčem až na šestnáctku, vystřelil na vzdálenější tyč, bohužel těsně vedle. Největší příležitost si domácí vypracovali minutu před přestávkou. Kaštovský unikl po křídle, předal míč Krčmaříkovi, ten však místo přihrávky na úplně volného Šimčíka před brankou volil střelu a trefi l jen boční síť.

A přišel trest. Hned z protiútoku přišel centr zprava a Petr Švach hlavou přehodil nedobře postaveného Řeháčka, 0:2.
Druhá půle přinesla otevřený ofenzivní fotbal. Krnováci zabrali a začali zkušenějšího soupeře přehrávat. Šimčíkovu dělovku musel zkrotit brankář Dostál. Následně se do přečíslení dva na jednoho dostali hosté, Jaroš vystřelil přes Dvořáka a orazítkoval tyč krnovské svatyně. V osmapadesáté minutě předběhl všechny soupeře Kaštovský a přistrčil míč na Krčmaříka. Jeho ránu zblokoval obránce, ale míč přeletěl brankáře a skončil na břevně.

Krnov otevřel hru a z toho plynuly i šance protivníka, na-štěstí hosté nemířili přesně. Naopak se konečně mohli radovat domácí. V šedesáté čtvrté minutě zkrotil vysoký míč od Švrčka v šestnáctce Slavičína Krčmařík. Přenechal jej Kaštovskému a ten přeloboval brankáře hostů, 1:2.

Krnov byl jako politý živou vodou, snažil se útočit, ale jeho střelecké pokusy blokovali obránci Slavičína. Jako většina týmů, také Slavičín měl problémy s rychlým Kaštovským, který přímo z běhu vystřelil, ale jen metr nad.

V osmdesáté druhé minutě došlo ke sporné situaci. Střelu Šimčíka zastavil jeden ze soupeřů v pokutovém území evidentně rukou, penalta se však nepískala. Bohužel hned vzápětí vyrobil chybu na polovině Sabó a Bublák se řítil sám na Řeháčka, kterého v pohodě obstřelil, 1:3. V poslední minutě pak ještě Železník hlavou stanovil konečný výsledek na 1:4 z pohledu domácích.

Krnovské teď čekají poslední dva zápasy, V Lískovic a doma s Mikulovicemi, pokud možno musí oba vyhrát a spoléhat na klopýtnutí soupeřů.

Branky: 64. Kaštovský – 25. a 89. Železník, 44. P. Švach, 85. Bublák

Sestava Krnova: Řeháček – Dvořák, Daříček, Švrček, Sabó – Šimčík, Bartoníček, Zelník, Hudský (46. Mitura) – Kaštovský, Krčmařík. Trenér: Milan Halaška.