Bruntálští fotbalisté cestovali na hřiště týmu ze závěru tabulky s ambicemi na vítězství a také začátek zápasu tomu nasvědčoval. Ve 12. minutě byl v gólové šanci Cabal, ale bránu těsně minul. O minutu později se dostal k hlavičce Zabloudil, ale také mezi tyče nenamířil.

Ve hře hostů ale bylo málo bojovnosti a důrazu. Domácí, ač fotbalově slabší, mohli ve 26. minutě slavit. Po rohovém kopu nechali obránci Bruntálu trestuhodně volného hráče a ten otevřel skóre zápasu. Hosté byli jako opaření a tatáž situace se opakovala i ve 34. minutě.

Domácí se prosadili podruhé. Fotbalisté FC SO Bruntál se na odpověď do přestávky nezmohli.

Druhou polovinu utkání zahájili fotbalisté hostujícího týmu velkým náporem. Domácí se prakticky nedostali ze své šestnáctky, kterou Bruntálští mocně dobývali. V 52. minutě se po rohu Kaupa ocitl ve stoprocentní příležitosti Štalmach, ale snad z metru branku Darkoviček přestřelil.

Tlak hostů pokračoval a v 56. minutě se konečně dočkali. Kaup uvolnil do samostatného úniku Petra Šandu a ten si věděl rady.

Bruntálští se vrátili do utkání, ale jejich hře pořád něco scházelo. Domácí obětavě bránili a občas vyráželi do protiútoků. Nápor bruntálského týmu vycházel stále naprázdno. V 75. minutě se rozhodlo. Darkovičky založily po bruntálské ztrátě míče rychlý protiútok, který ale v závěrečné fázi silně zaváněl ofsajdem, a po něm vstřelily třetí rozhodující branku zápasu.

Hosté se už nezvedli a odvezli si překvapivou porážku 1:3.

„Na hřiště jednoho z nejslabších týmů soutěže jsme jeli pro body a nakonec jedeme s prázdnou. Dnes rozhodně nemůžeme tým pochválit. Scházela bojovnost, zodpovědnost a nasazení. Bez toho se nedá hrát a nakonec jsme se slabším soupeřem trestuhodně prohráli," zlobil se po utkání na své svěřence vedoucí týmu Josef Krajčovič.

Darkovičky - FC Slavoj Olympia Bruntál 3:1 (2:0)
Branka Bruntálu: Petr Šanda
FC SO Bruntál: Jiří Šulák - Horák, Jan Krajčovič, Piňos, Pokorný - Zatloukal (78. Jan Šulák), Petr Šanda, Zabloudil (67. Mišurec), Štalmach - Kaup, Cabal. Trenér: Jan Sniežek