Tři body pro Slavoj Olympii se začaly rýsovat během třinácté minuty. Akce po ose Krajčovič – Orság – Adamovský doputovala až k posledně jmenovanému, který skóroval. Podobným způsobem bývalý útočník Slezského FC zařídil i druhou branku.

Další góly pak padaly až po přestávce. Tři minuty po hodině hry se trefil Šustr a za hosty pak snížil Cudrák, když si na prsou zpracoval centr jednoho ze spoluhráčů a z hranice malého vápna překonal Jašku. Gólová pojistka bruntálského vítězství se dostavila těsně před koncem. Tomáš Adamovský si naběhl na balon za obranu a proměněným sólovým únikem zkompletoval hattrick.

„Tomáš byl jednoznačně nejlepším hráčem utkání. Derby mělo náboj a přišlo se na něj podívat 620 platících diváků. Byli jsme lepší a zaslouženě zvítězili,“ komentoval bruntálský kouč Antonín Mura.

Jeho protějšek na lavičce Břidličné Marian Minich starší následně dodal: „Výsledek 4:1 je pro nás nezasloužený. Bohužel jsme neproměňovali šance a v obraně se dopouštěli chyb, čehož soupeř využil. Herně jsme však Bruntál přehráli.“