Slavoj Olympii se vyplatilo, že hostující celek začala tlačit hned od začátku. Během jedenácté minuty centr z rohu Lukáše Kundrátka dolétl až ke Zdeňku Orságovi, jenž se hlavou nemýlil.

Netrvalo dlouho a před šenovským gólmanem se zjevil Marek Kyselý a následně vymyslel krásný lob – 2:0. Brankář Radek Jaška sice musel vytasit jeden reflexivní zákrok, ale navrch jednoznačně mělo domácí mužstvo.

To dokonce kopalo penaltu po faulu na Orsága. Diváci k exekuci vyvolali kapitána Jana Krajčoviče, jenž slavil třicáté narozeniny. Jeho střelu k tyči ovšem brankář hostů lapil.

„Zápas jsme měli pod kontrolou. Náš tým byl lepší a od prvních minut si šel za vítězstvím,“ poznamenal předseda bruntálského klubu Jan Urban.

Převaha Slavoj Olympie se projevovala také ve druhém poločasu. Domácí ostrostřelec Tomáš Adamovský se dvakrát řítil na svatyni Šenova zcela sám, ale dvakrát čistou tutovku neproměnil.

Střelecká pšenka mu vykvetla v průběhu osmapadesáté minuty. Lukášové Češek s Kundrátkem vymysleli skvělou akci, na jejímž konci dorážel do sítě právě Adamovský. Šenov se v závěru dostal do nepříjemné situace.

Nejprve pro zranění musel odstoupit Radek Szarowski a zdravotní problémy nedovolili dohrát ani kapitánu Marku Aniolovi. Hosté už ale ve druhém případě neměli koho poslat na hřiště, takže dohrávali o deseti. Ve zbývajících minutách ovšem Bruntál branku soupeře neohrozil.

„Další tři body na našem kontě mě těší, ale s nasazením některých našich hráčů spokojený nejsem,“ poznamenal trenér Bruntálu Antonín Mura.

SO Bruntál – Šenov 3:0 (2:0)
Branky: 11. Orság, 17. Kyselý, 58. Adamovský. Rozhodčí: Čuba – Kielar, Tvardek. ŽK: Hanauer, Maleňák. Diváci: 340
Sestava: Jaška – Krajčovič, Dohnálek (79. Golias), Češek, Zrník – Lavrovič (67. Žatka), Hrabovský, Kyselý, Kundrátek – Orság, Adamovský (65. Mako). Trenér: Antonín Mura.

Krnovští fotbalisté v dalším kole krajského přeboru i kvůli absencím v sestavě vyšli bodově naprázdno. Foto:
Polom loupila body v Krnově, domácí byli bezzubí
Ilustrační foto
Břidličná si veze vítězství z Háje ve Slezsku