A hosté nezačali moc šťastně. Už v sedmé minutě si vstřelili vlastní gól. „Jako by to předznamenalo, že to bude zápas „blbec"," říkal bruntálský trenér a hned popsal situaci: „Pokorný dával gólmanovi malou domů. Jenže mu to poslal hlavou do protipohybu, už s tím nemohl nic dělat."

Bruntál se postupem času osměloval, ale nebylo mu přáno. „Dostali jsme se do pár šancí, ale nešlo to tak lehce, jako předchozí utkání. Chybělo víc bojovnosti," poznamenal Antonín Mura. Hosté hned dvakrát nastřelili břevno. „Šlo to pak i gólmanovi do krku a míč se potuloval kolem brankové čáry, ale od tyčky to šlo ven," povzdechl si kouč a dodal: „To byly asi jediné dvě naše šance v prvním poločase."

Nutno podotknout, že i Štítina se tlačila do zakončení a v několika případech podržel hosty výborný brankář Šulák, vychytal i obrovskou šanci Tkadlečka.

Ani po přestávce se hra Bruntálu nezlepšila. Navíc v pětapadesáté minutě přišel druhý úder domácího mužstva. Gólman Šulák vyhodil míč na Mišurce, jenomže ten se na něj nedíval a přišel problém. „Brankář mu to hodil na záda a od paty se balón odrazil na kopačky Štítiny a do brejku na Malocha," objasnil Mura. Ten zvýšil skóre na 2:0.

Hosté se nažili něco vymyslet, ale nedařilo se jim to. „Vytvářeli jsme si spíše takové pološance, o nějaké čisté gólovce se vůbec mluvit nedá," vykládal Antonín Mura a dodával: „Vždycky jsme ty situace špatně vyřešili." Ve velkých příležitostech se ocitl střídající Hendrych a po něm i Cabal.

První jmenovaný jen vyprášil rukavice gólmana, druhý pak z vyložené pozice přestřelil. Štítina tak svůj náskok v pohodě uhájila a proti bezkrevně hrajícímu Bruntálu uhrála tři body. Pro hosty je to první porážka po šesti zápasech.

„Nezasloužili jsme si bodovat, Štítina byla lepší. Jak už jsem několikrát říkal, je jedno, jestli se hraje proti prvnímu nebo poslednímu. Bojovat se musí proti každému a to právě ta bojovnost a nasazení nám chyběly," rozebíral utkání kouč Antonín Mura a pokračoval:

„Je dost vidět, že někteří naši kluci netrénují, pracují v Ostravě a balón celý týden ani nevidí. Pak je jasné, že mají výkyvy ve výkonech." Zdůraznil i potřebu zimního doplnění kádru. „Potřebovali bychom do každé řady jednu posilu. Ale už je máme vyhlédnuté. Teď je třeba se připravit na poslední zápas podzimu proti Jakubčovicím," uzavřel zkušený trenér.

Štítina - SO Bruntál 2:0 (1:0)
Branky: 7. vlastní Pokorný, 55. Maloch
SO Bruntál: Šulák - Krajčovič, Raab, Pokorný, (29. Kaup), Barteska - Havlíček, Cabal, Mišurec, Horák - Orság, Šanda. Trenér: Antonín Mura