Bruntál ovšem před utkáním řešil nepříjemné absence v sestavě. Úplně se rozpadla stoperská dvojice. Jakub Dohnálek se ženil a Lukáše Češka nepustili na hřiště studijní povinnosti.

Skóre se na heřmanické půdě poprvé měnilo v průběhu sedmadvacáté minuty. Balon se dostal až k Samuelovi Manteymu, který z úhlu prostřelil Radka Jašku. Byť si i hosté vypracovali několik zajímavých příležitostí, další branku přidaly Heřmanice.

Vojtěch Šustr v šestnáctce podrazil protihráče a Kamil Půda si s exekucí penalty poradil gólově.

„Rozhodčí to odpískal správně, faul to byl. O přestávce jsem k hráčům promluvil a do druhého poločasu nastoupilo jiné mužstvo,“ mínil bruntálský trenér Antonín Mura.

A druhý poločas se skutečně nesl ve znamení Slavoj Olympie. Už v šestačtyřicáté minutě jel sám na gólmana Stanislav Lavrovič, heřmanický brankář Jakub Andrejko ho ale vychytal. Stejný fotbalista si vytvořil také další šance.

Tomáš Adamovský později trefil tyčku, pokus kapitána Jana Krajčoviče zase orazítkoval břevno. Když se ovšem nic neujalo, Bruntál poprvé od září 2017 v krajském přeboru prohrál.

„Každá série jednou musí skončit. Škoda, nepodali jsme špatný výkon, ale Heřmanice si nejspíš výhru zasloužily. Přece jenom dokázaly být produktivní. Fantasticky jim navíc zachytal Jakub Andrejko,“ doplnil Antonín Mura.

Heřmanice – SO Bruntál 2:0 (2:0)
Branky: 27. Mantey, 35. z pen. Půda. Rozhodčí: Picmaus – Laštuvka, Dedek. ŽK: Tomšů, Půda, Kosňovský. Diváci: 182.
Bruntál: Jaška – Krajčovič, Hrabovský, Šustr, Zrník – Mako (67. Golias), Kyselý, L. Kundrátek, Lavrovič (72. Hendrych) – Orság, Adamovský. Trenér: Antonín Mura. 

Břidličná se ve svém posledním zápase neprosadila a do příštího kola se chystají určité změny v sestavě.
Bílovec vyhrál v Břidličné. O vítězství rozhodl Petr Moučka
Krnovští fotbalisté v dalším kole krajského přeboru i kvůli absencím v sestavě vyšli bodově naprázdno. Foto:
Krnov v Šenově popravil Jarmil Kopel